Konya'da sağanak etkisi! Hayatı olumsuz etkiledi

Konya'da sağanak etkisi! Hayatı olumsuz etkiledi
Konya'da, etkili olan sağanak yağış, kent merkezinde ve bazı ilçelerde hayatı zorlaştırdı. Alt geçitleri su bastı, bazı caddeler trafiğe kapatıldı. AKOM ekipleri, suyun tahliyesi için çalışma başlattı

Türkiye’de birçok ili etkisi altına alan sağanak yağış ve kuvvetli rüzgar Konya’da da etkili oldu. Kuvvetli yağış kent merkezinde taşkınlara neden olurken, bazı ilçeleri de olumsuz etkiledi.

Konya merkezinde ikindi saatlerinde etkili olan sağanak yağış, caddelerde ve sokaklarda su birikintilerinin oluşmasına neden oldu. Su birikintileri nedeniyle araçlar güçlükle ilerlerken, trafikte aksamalar yaşandı.

Konya Büyükşehir Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezi ekipleri, yollarda biriken suyun tahliyesi için çalışma yaptı. Ekiplerin çalışması sırasında, bazı caddeler trafiğe kapatıldı, bazı caddelerde ise trafik tek şeritten sağlandı.

KARAPINAR’DA ALT GEÇİTLERİ SU BASTI
Konya’ya 1 saat uzaklıktaki Karapınar ilçesinde ise sağanak yağış, bazı iş yerlerinde ve alt geçitlerde su baskınına neden oldu.

Caddelerde oluşan su birikintileri, kent trafiğini aksattı. Alt geçitlerde ve yollardaki birikintilerin tahliyesi için çalışma başlatıldı.

Kaynak:Anadolu Ajansı