Konya Şeker’den hayvancılığa önemli katkı: Enerjim +

Konya Şeker’den hayvancılığa önemli katkı: Enerjim +
Konya Şeker, hayvanlarda et ve süt üretiminde yüksek verimliliğin sağlanması amacıyla yeni bir yem üretti. Enerjim + aynı zamanda hayvanlardaki metabolik rahatsızlıkların oluşumunun da önüne geçecek

Türkiye’nin gıda devleri arasında yer alan Konya Şeker, 2009 yılında üretime başlayan ve kapasitesini gelen talepler doğrultusunda kısa sürede artıran yem fabrikasında bir ilke imza attı. Fabrikada üretilen yüksek proteinli yem ile büyük ve küçük baş hayvanlarda et ve süt üretiminde verimliliğin artırılması hedefleniyor.

Konya Şeker’den açıklamada, yeni üretilen yemin bölge hayvancılığının gelişimine katkı sağlayacağı belirtilirken, “Tek fabrikada günlük 1000 tonu aşan üretim ve satış gücüyle yem sektöründe öncü olan Konya Şeker Yem Fabrikası, yem teknolojisi ve hayvan beslemedeki gelişmeleri yakından takip eden uzman kadrosuyla hayvancılığın gelişimine önemli katkılar sunmuş ve sunmaya da devam etmektedir.

Bölge hayvancılığının gelişmesinde öncü olan ve üretici gelirlerini çeşitlendiren Konya Şeker Yem Fabrikası, hasat sezonunda gerçekleştirdiği yüksek tonajlı alımlarla ürün fiyatlarını üretici lehine regüle ederek üretici gelirinin artmasına da destek olmaktadır” denildi.

BESİCİLERE DESTEK
Türkiye’nin en modern ve en büyük kapasiteli yem fabrikalarından biri olan Çumra Yem Fabrikasında, Şeker Yem markalı ürünlerin Pancar Ekicileri Kooperatifleri aracılığı ile üreticilere ulaştırıldığı açıklamada şu bilgilere yer verildi:

“Birinci Yem markası ise seçkin bayi organizasyonu ile üreticilerle buluşmaktadır. Her iki marka da pelet ve granül formda, büyükbaş, küçükbaş, kanatlı ve özel yem gruplarında geniş ürün yelpazesine sahiptir.
Bir çiftçi kooperatifi olan Konya Şeker, Çumra Yem Fabrikası ile de üreticinin yanında olmaya devam etmektedir.

Sahada hayvan besleme uzmanı, zooteknist ve ziraat mühendisi ile üreticilere hizmet vermekte, bununla birlikte birebir yetiştirici ziyaretleri ve Köy Eğitim Seminerleri ile üreticilere hayvan bakım ve besleme konularında en son gelişmeler hakkında bilgiler verilmektedir.

Yem fabrikasındaki ve sahadaki hayvan besleme uzmanlarının, üreticilerin işletmelerine özel hazırlamış olduğu toplam karışım rasyonlar ile en ekonomik hayvancılık ve sağlıklı hayvan besleme konusunda üreticilere destek olmaktadır.

‘ENERJİM +’ İLE VERİMLİLİK ARTACAK
Girdiği her alanda başarısını kanıtlayan ve sektörünün lider isimlerinden olan Konya Şeker, ürettiği ürünlerle de dikkatleri üzerine çekmeye devam ediyor. En son çıkardığı ENERJİM + ile büyükbaş ve küçükbaşta verimliliği artırmayı hedefleyen Konya Şeker, amacına hızlı bir şekilde ulaşmış ve ürün hayvan yetiştiricileri tarafından büyük beğeni toplamıştır.

ENERJİM + , içerisinde bulunan tamponlayıcı maddeden dolayı hayvanlarda oluşan metabolik rahatsızlıkların önüne geçmesinin yanı sıra yüksek nişasta tüketen hayvanlarda gözlemlenen ayak ve tırnak problemlerine de engel olabilmektedir. Küflenme ve bozulma yapmayan ENERJİM +, hayvan yetiştiricilerinin tercih ettiği ürünler arasında ilk sırada yerini almıştır.