Kök maaşta hesaplar değişti! En düşük emekli maaşı belli oldu

Kök maaşta hesaplar değişti! En düşük emekli maaşı belli oldu
Milyonlarca emeklinin merakla beklediği yüzde 5 ek zam ile birlikte kök maaş hesaplaması sil baştan değişti. Yeni hesaplamayla en düşük emekli maaşı 10 bin TL oldu. İşte yeni tablo...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kabine toplantısının ardından milyonlarca emeklinin merakla beklediği ek zam oranını açıkladı. Yüzde 5’lik artış ile SSK, Bağ-Kur ve tarım emeklilerinin zam oranları yüzde 42.60'a çıktı.

Artış ile emeklilerin kök maaş hesabı da tamamen değişti. En düşük emekli maaşına yüzde 33.33 oranında zam yapılarak 7500 liradan 10 bin liraya yükseltildi.

En düşük emekli maaşı alan emekliler, aylıkları 7500 TL’ye çıkartıldığı için kök maaşlarını net olarak bilmiyor. SSK ve Bağ-Kur emeklileri, kök maaşlarının ne kadar olduğunu e-Devlet üzerinden öğrenilebiliyor.

KÖK MAAŞ NASIL BULUNUR?
7500 lira en düşük emekli maaşı alan bireyler, kök maaşlarını belirlemek için farklı yöntemlere başvurabilir.

SSK'dan emekli olanlar için, e-Devlet üzerinden giriş yaparak arama kısmına "4A Emekli Aylığı" yazmalı ve çıkan ilk bağlantıya tıklamalıdır.
Sonrasında açılan sayfada "Detay" kısmına tıklayarak karşısına çıkan pencerede, en alt kısımlarda yer alan "5510 Ek 19 Miktarı" yazan yeri görmelidir. Bu tutarı, 7500 liradan çıkartarak kök maaşını, ek ödeme dahil olacak şekilde belirleyebilir.

YÜZDE 42.60 ZAMMA GÖRE KÖK MAAŞ HESAPLAMASI:

kok-maasta-hesaplar-degisti-en-dusuk-emekli-maasi-belli-oldu-1.jpg

Kaynak:HABER MERKEZİ