KKYD başvuruları için son gün uyarısı

KKYD başvuruları için son gün uyarısı
Tarım ve Orman Bakanlığı, kırsal alanlarda gelir düzeyini artırmak ve kalkınmayı desteklemek amacıyla başlatılan Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı (KKYDP) kapsamında başvurular devam ediyor.

Son başvuru tarihinin 19 Şubat olarak açıklandığı programda altyapı yatırımları, ekonomik yatırımlar, aile işletmeleri gibi birçok alt dal bulunuyor

Destek Kapsamı ve Hedefler

KKYDP, doğal kaynakların korunması gözetilerek kırsal alanlarda gelir düzeyini yükseltmeyi, tarımsal üretimi artırmayı, tarıma dayalı sanayi entegrasyonunu sağlamayı, tarımsal pazarlama altyapısını geliştirmeyi ve kırsalda alternatif gelir kaynakları oluşturmayı hedefliyor.

Yatırım Konuları ve Hibeler

Tarıma dayalı ekonomik yatırımlar için hibe esas proje tutarı üst limiti belirlendi. Yeni tesis niteliğindeki başvurular için 14 milyon lira, kısmen yapılmış yatırımların tamamlanması için 12 milyon lira, kapasite artırımı, teknoloji yenileme veya modernizasyon için 10 milyon lira. Kırsal ekonomik altyapı yatırımlarında ise hibe oranı yüzde 50 olarak uygulanıyor.

Öncelikli Gruplara ve Başvuru Süreci

Program kapsamında kadınlar, gençler, tarımsal amaçlı örgütler, aile işletmeleri, tarıma dayalı ihtisas organize sanayi bölgelerinde yatırım yapanlar ve kırsalda ikamet eden yatırımcılara öncelik veriliyor. Başvurular Bakanlığın resmi internet sitesi üzerinden 19 Şubat tarihine kadar kabul edilecek.