Kireç temizliğinde yeni yöntem bulundu. Demlikteki kireçleri yok edecek yöntem

Kireç temizliğinde yeni yöntem bulundu. Demlikteki kireçleri yok edecek yöntem
Kireç Temizliğinde Yeni Yöntemler: Demlikteki Kireçleri Yok Edin!

Kireç, evlerde en çok karşılaştığımız problemlerden biridir. Özellikle de suyla temas eden çaydanlık, kahve makinesi ve demir gibi ev aletlerinde kireç birikmesi yaygındır. Kireçlenme, bu aletlerin ömrünü kısaltır ve işlevlerini bozar. Ayrıca kireçli suyun tadı da hoş değildir.

Neyse ki, kireç temizliği için birçok yöntem mevcuttur. Son yıllarda, kireç temizliğinde daha etkili ve pratik yeni yöntemler de geliştirilmiştir

maxresdefault-001.jpg

İşte demlikte oluşan kireçleri yok etmenizi sağlayacak yöntem

Limon tuzu hem kireci çözer hem de sağlığa zarar verecek bir kimyasal olmadığından güvenle tercih edilir. Ayrıca sadece kireci çözmekte kalmaz çayın rengini vermesiyle oluşan sararmaları da yok eder. Limon tuzu hem kolay ulaşılabilir özelliktedir hem de ekonomik bir kireç çözücüdür. Uygulaması ise oldukça kolay ve hızlı olur. Çaydanlığının tabanına hiçbir yer açık kalmayacak şekilde limon tuzu dökülür. Ardından içine yarısını dolduracak kadar su eklenir. Eksik olursa yanmasına sebep olabilir, çok olursa da kaynayınca taşma yapabilir. Bu nedenle su miktarına dikkat etmelisiniz. Kısık ateşte kaynamaya bırakılan limon tuzu ve su çaydanlığın kirecini çözmenizi sağlar. Kirecin miktarına ve yaygınlığına bağlı olarak yaklaşık 20 dakika gibi bir sürede sonuca ulaşabilirsiniz. Ocaktan aldığınız çaydanlığın içini eski bir fırça veya tel ile ovarak daha iyi bir temizleme yapabilirsiniz. Emaye çaydanlık kireci nasıl temizlenir diyorsanız bu yöntemi emaye çaydanlıklarınızda da kullanabilirsiniz fakat aşınma olmaması için tel yerine daha yumuşak bir fırça yardımıyla temizlemelisiniz.

Kaynak: mynet.com

İlgili Haberler

Kaynak:HABER MERKEZİ