Kaybolan küpelerin yerine yenisi takılabilecek

Kaybolan küpelerin yerine yenisi takılabilecek
Sarayönü İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü, yönetmelik değişikliğiyle kaybolan, düşen küpe yerine yeni küpe takılabileceğini duyurdu.

Yapılan açıklamaya göre, yönetmelik değişikliği ile yetiştirici beyanı esas alınarak, küpe takma süresi geçmiş veya düşen küpe yerine yeni küpe takılabilecek. Bu sayede, üreticilerin mağduriyetlerinin giderilmesi hedefleniyor.

Sarayönü İlçe Tarım ve Orman Müdürü Ferhat Koçak, yaptığı açıklamada, “Yönetmelik değişikliği ile üreticilerimizin mağduriyetlerinin giderilmesi için önemli bir adım atıldı. Bu sayede, üreticilerimiz düşen veya küpe takma süresi geçmiş küpe yerine yeni küpe takabilecekler. Bu da, üreticilerimizin hayvanlarının takibini kolaylaştıracak ve kayıt altına almalarını sağlayacaktır” dedi.

Üreticilerin mutlaka hayvanlarını küpelendirmeleri gerektiğinin altını çizen Koçak, ”İşletmenizde bulunan hayvanın küpesi bulunmuyorsa ve eski numarasını ibraz edemiyorsanız cezalı olarak yeni küpe taktırabilirsiniz.

İl/İlçe müdürlüklerinde sahibi tarafından hayvanın çalıntı olmadığına ve küpesine müdahale yapmadığınıza dair taahhütname verilecek olup, 5996 sayılı kanunun 36.maddesi uyarınca 2023 yılı büyükbaşlar için 151 TL, küçükbaşlar için ise 13 TL para cezası uygulanacaktır. İl/İlçe müdürlüklerine başvurarak düşen küpe talebi yapabilirsiniz. Küpe ücreti haricinde ceza ödemenize gerek yoktur.” dedi