Kahramanlık türküleri konseri nefesleri kesti

Kahramanlık türküleri konseri nefesleri kesti
Konya’nın Akşehir ilçesinde, belediye ve Kütahya Belediyesi Kültür ve Sanat Akademisi işbirliğiyle “Kahramanlık Türküleri” konseri düzenledi.

Kütahya Belediyesi Kültür ve Sanat Akademisinin Kadın Sesleri THM topluluğu tarafından Akşehir Kültür Merkezinde gerçekleştirilen konsere yoğun ilgi oldu.

Kahramanlık türkülerinden oluşan repertuarı dinleyicilerin beğenisine sundu. Koronun performansı dinleyicilerden tam not alınarak ayakta alkışlandı.

Akşehir Belediye Başkanı Salih Akkaya, gecede yaptığı konuşmada şunları söyledi:

”Gerçekten güzel bir gece yaşadık. Kütahya Belediyesi Kültür ve Sanat Akademisi Kadın Sesleri THM topluluğuna çok teşekkür ediyoruz. Koro Şefimiz Erhan Bozkurt Bey hemşerimize çok teşekkür ediyoruz bu unutulmaz geceyi yaşattığı için. Bende, Kütahya’da 7 yıl görev yaptım şehrin incik suyunu içtim. Güzel bir şehrimiz, biz Kütahyalıları sevdik, onlarda bizi sevdi. Kütahya’nın bu muhteşem topluluğu buraya gelerek hemşerilerimize konser düzenledi, bizleri onure ettiler. Tabi bizim de bu alanda Türk Sanat Müziği koromuz var, aramızda onlarda var, onlarda Kütahya’da geçen yıl konser düzenledi. Bu sene içerisinde tekrar Kütahya’ya ve başka illerde yine Nasreddin Hoca’nın memleketinden sanata dair güzellikleri buluşturmak üzere yolcu etmiş olacağız.”

Kaynak:HABER MERKEZİ