Kadın kooperatiflerinin emekleri değerini bulacak

Kadın kooperatiflerinin emekleri değerini bulacak
Konya’nın Seydişehir ilçesinde, Kadın Kooperatiflerinin ürünlerinin satılacağı Gelir Pazar hizmete açıldı.

Gelir Pazar’ın açılış törenine Seydişehir Kaymakamı Cevdet Bakkal, Belediye Başkanı Mehmet Tutal, Seydişehir dışından gelen kooperatif temsilcileri, STK Örgüt temsilcileri, siyasi parti ilçe başkanları, Belediye Başkan Aday ve Aday Adayları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Gelir Pazar’ın açılış töreninde konuşma yapan Öz Ortakaraören Kooperatifi Kurucusu Abdullah Baki, şunları kaydetti:

“Ülkemizi derinden yaralayan acı haberin ardından 9 kahramanımızı ebediyete uğurladığımız gün düzenlediğimiz töreni olabildiğince sadeleştirerek sizlere hüzünle sesleniyorum. Şehitlerimizin ailelerine, kahraman Türk Silahlı Kuvvetlerimize ve milletimize başsağlığı diliyorum.

Dünya çok hızlı uyanış ve dönüşüm sürecinden geçerken böyle bir dönemde dünya nüfusunun yarısından fazlasını oluşturan kadınların güçlendirilmesi de bu uyanışın lokomotifidir. 21. yüzyıl kadınların ekonominin ve kalkınmanın yön veren aktörleri olmaya başladığı bir dönüşüm sürecine tanık oluyor.

Kadınlar çalışan değil girişici olarak da karşımıza çıkıyor. İş dünyasına ve siyasette kadınları karar mekanizmalarında görüyoruz. Dolayısıyla kadınların girişimci olmaya cesaretlendirmek ve girişimci olmaya imkân sağlamak oldukça önem arz ediyor.

Tam da bu noktada şehrimizin ve bölgemizin üretici ve girişimci kadınlarının öncülüğünde kurulan kooperatiflerimizin bir araya geldiği Gelirpazar'ın ilk şubesini açmak, bir araya gelmemizin en önemli vesilesi olmuştur. Bu önemli günümüzde üretici kadınlarımızın yanında olduğunuz için hepinize teşekkür ederim.”