İstiklal Marşı’nı en güzel okumak için yarışıyorlar

İstiklal Marşı’nı en güzel okumak için yarışıyorlar
12 Mart İstiklal Marşı’nın kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü etkinlikleri kapsamında, Sarayönü’ndeki anaokulu, ilkokul, ortaokul ve lise kategorilerinde İstiklal Marşı’nı güzel okuma yarışması düzenliyor. Bu heyecan verici etkinlik, Cuma günü Halk Eğitim Merkezi'nde gerçekleştirilecek.

Sarayönü İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, ilçe genelindeki okullarda İstiklal Marşı’nı güzel okuma yarışması düzenliyor. Her okulun kendi bünyesinde yaptığı yarışmaların ardından final yarışması tüm okul birincilerinin katılımı ile Halk Eğitim müdürlüğünde yapılacak

Yarışmanın sonunda dereceye giren öğrencilere çeşitli ödüller verilecek ve ilçeyi Konya'da düzenlenecek olan yarışmada temsil etme şansı da elde edecekler. İlçe finali öncesinde, okullar kendi aralarında ön eleme yarışmaları düzenleyerek, turnuvada okullarını temsil edecek öğrencileri belirleyecekler.

stiklal-marsini-en-guzel-okumak-icin-yarisiyorlar.jpg

Şişman; "İstiklal Marşı, Milli Birlik ve Beraberliğimizin Sembolüdür"

Sarayönü İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Şişman, 12 Mart İstiklal Marşı'nın kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü etkinlikleri kapsamında düzenlenecek olan İstiklal Marşı'nı güzel okuma yarışmaları hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Şişman, yaptığı açıklamada şunları söyledi;

"İstiklal Marşı, milletimizin bağımsızlık ve özgürlük mücadelesini simgeleyen, milli birlik ve beraberliğimizin en önemli sembollerinden biridir. Bu anlamlı gün vesilesiyle, öğrencilerimizin İstiklal Marşı'nı en güzel şekilde okuyarak milli duygularımızı canlı tutmalarını ve bu değerleri gelecek nesillere aktarmalarını istiyoruz."

Şişman, yarışmaya katılacak tüm öğrencilere başarılar dilerken, etkinliğin düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür etti.