İranlı ve Konyalı iş insanları bir araya geldi

İranlı ve Konyalı iş insanları bir araya geldi
MÜSİAD Konya Şubesince, Konya-İran B2B Programı kapsamında Konya’ya gelen İranlı iş insanları, Konyalı sanayicilerle görüştü.

MÜSİAD Konya Başkan Yardımcısı Murat Özsandıkçı, İran ile çok uzun dönemdir ve çok geniş bir coğrafyada komşuluk yaptıklarını anımsatarak şunları kaydetti:

“Ortak bir coğrafyayı paylaşmak ortak bir kültürü paylaşmak ortak bir kaderi paylaşmaktır aynı zamanda. Bizler iş adamları olarak fiziki birlikteliğimizi kültürel birlikteliğimizi iş dünyasında bir avantaja çevirmek zorundayız. Himayesinde bulunduğumuz Hz. Mevlana der ki kaliteli kişi işi ile boş insan kişi ile uğraşır. Gelişen ekonomide değişen dünyada komşularla ticaretin ticaret sınırları arasındaki korumacılığın giderek artan bir trend olduğunu görüyoruz. Bizimde bu noktada İran ile ticaretimizin istediğimiz seviyede olmadığını maalesef görüyoruz. Bu konudaki en güzel atılımlardan bir tanesini yapmış olan Konya şehrimiz bir önceki seneye göre İran ile ticaretini yüzde yirmi yedi artırdı. Bu artışın önümüzdeki dönemde daha fazla arması planlamalıyız.”

Organizasyonda iş geliştirme toplantısı ve B2B Görüşmelerine geçildi. MÜSİAD Konya Şube üyeleri, Konyalı iş insanları ile İranlı iş insanları, sektörel masalarda ikili iş görüşmelerini gerçekleştirdi. Daha sonra Konya sanayisinde çeşitli firmalarda iş ziyaretleri yapıldı.