Irak'a kritik saldırı! Ortadoğu yanıyor

Irak'a kritik saldırı! Ortadoğu yanıyor
İsrail'in İran'ın saldırılarına karşı yaptığı misilleme ile İsfahan'ı vurduğu haberlerinden bir gün sonra, bu kez Irak'ta İran destekli Haşdi Şabi örgütünün karargahı vuruldu. Saldırıda ilk belirlemelere göre en az 4 kişinin yaralandığı belirtiliyor

Irak'ın Babil vilayetinde Şii milis güçlerden oluşan Haşdi Şabi'ye bağlı karargaha hava saldırısı düzenlendiği bildirildi. ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı Irak'ta hava saldırıları düzenledikleri yönündeki haberleri yalanladı.

Heşdi Şabi, düzenlenen saldırıya ilişkin inceleme başlattıklarını duyurdu. Haşdi Şabi Babil Basın Ofisi’nin "Facebook" hesabından yapılan açıklamada, "Babil'de askeri Kalso Üssü'ndeki Kalkan, Seraya el-Cihad ve Nuhba Müdürlüğü'ne ABD tarafından düşmanca hava saldırısı düzenlendi" denildi.
Reuters'a konuşan güvenlik kaynakları, Bağdat'ın güneyindeki Kalso üssüne düzenlenen hava saldırısında bir kişinin öldüğünü, 6 kişinin yaralandığını kaydetti.

Kalso üssü, Haşdi Şabi'nin ana merkezlerinden biri olarak biliniyor.
Örgüt, saldırıya ilişkin inceleme başlattıklarını duyurdu. Yazılı açıklamada, "Babil'in kuzeyinde Kalso Üssü'ndeki Haşdi Şabi karargahında bir patlama meydana geldi. İnceleme ekibi olay yerine intikal etti. Patlamada maddi hasar meydana gelirken, yaralılar da söz konusu" ifadeleri kullanıldı.

Haşdi Şabi'ye bağlı Ketaib Seyyid'ül Şuheda isimli milis gücün lideri Abu Ala el-Velai, bu olayın arkasında duran faillere karşı saldırı tehdidinde bulundu.

ABD HABERLERİ YALANLADI
ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı (CENTCOM), Irak'ta hava saldırıları düzenledikleri yönündeki haberleri yalanladı.

Komutanlığın sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, "ABD'nin bugün Irak'ta hava saldırıları düzenlediğini iddia eden bazı haberler bulunmaktadır. Bu haberler doğru değildir. ABD bugün Irak'ta herhangi bir hava saldırısı gerçekleştirmemiştir" ifadeleri yer aldı.

CNN'e konuşan İsrailli bir yetkili de Irak'taki saldırıyla bir bağlantıları olmadığını savundu. İsrail ordusundan resmi bir açıklama yapılmadı.
Irak hükümetinin de desteklediği Haşdi Şabi, Gazze'deki savaşın başlamasının ardından Irak'taki ABD üslerini hedef alan çok sayıda saldırı düzenlemişti.

Kaynak:HABER MERKEZİ