İmam Hatip Ortaokulları’na yabancı dil proje sınıfı açıldı

İmam Hatip Ortaokulları’na yabancı dil proje sınıfı açıldı
Konya İl Milli Eğitim Müdürlüğünce uygulamaya konulan Yabancı Dil Ağırlıklı Proje İmam Hatip Ortaokullarına Sarayönü İmam Hatip Ortaokulu ve Mehmet Büyükeğen Kız İmam Hatip Ortaokulu da dahil oldu.Konuyla ilgili açıklama...

Konya İl Milli Eğitim Müdürlüğünce uygulamaya konulan Yabancı Dil Ağırlıklı Proje İmam Hatip Ortaokullarına Sarayönü İmam Hatip Ortaokulu ve Mehmet Büyükeğen Kız İmam Hatip Ortaokulu da dahil oldu.

Konuyla ilgili açıklama yapan Sarimder Başkanı Erol Kozan: “Gerek Sarayönü İmam Hatip Ortaokulu gerek Mehmet Büyükeğen Kız İmam Hatip Ortaokulu olarak her iki okulumuz da proje şartnamesindeki gerekli kriterleri yerine getirerek, Sarayönü merkezde ilk defa yabancı dil ağırlıklı İngilizce proje sınıfları açıldı. Proje kapsamında öğrencilerimiz 5. Sınıftan itibaren ileri düzeyde İngilizce dil eğitimini almış olacaklar. Yapılan araştırmalara göre proje kapsamında eğitim gören öğrencilerin diğer derslerdeki başarılarının da hissedilir derecede arttığı gözlemlenmiştir. Öğrencilerimiz bir taraftan akademik eğitim alırlarken diğer taraftan ise diğer ortaokullardaki öğrencilerden hem daha fazla hem ileri düzey dil eğitimi alacaklardır. Böylece imam hatip ortaokullarımızdan mezun olan öğrencilerimiz Arapça ve İngilizce dil eğitimi alarak lise ve üniversite hayatlarında bunun avantajını göreceklerdir. İmam Hatip Ortaokulu 5. Sınıflara ve İmam Hatip Lisesi 9. Sınıflara kayıt ve tercihlerin devam ettiği bu dönemde Sarayönü merkez ve mahallerindeki öğrenci ve velilerimizi geç kalmadan okullarımıza kayıt için beklemekteyiz.” dedi.

Öte yandan geçtiğimiz hafta açıklanan üniversiteye giriş sınavlarında Mehmet Büyükeğen Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencilerinin önemli bir başarıya imza attığını söyleyen Erol Kozan, konuşmasının devamında; İlknur Turan’ın Türkiye’de ilk 5 bine, Gülsüm Ulak’ın ilk 22 bine, Kezban Nur Kiraz’ın ise ilk 51 bine girdiğini ifade etti.

Kozan, başarıda emeği geçen idareci ve öğretmenlere teşekkür ederek, yeni eğitim öğretim yılında yüz yüze eğitimin başlamasını Cenab-ı Allah’tan niyaz ettiğini söyleyerek konuşmasını bitirdi.