İlçe Tarım’dan çiftçilere teknik destek

İlçe Tarım’dan çiftçilere teknik destek
Sarayönü İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri, Büyükzengi Mahallesi'nde hububat üst gübrelemesi, yazlık ekimler için tarla hazırlığı ve nohut ekimi yapan üreticilerin tarlalarını ziyaret ederek teknik destek sağladı.

İlçe Tarım ve Orman Müdürü Ferhat Koçak liderliğinde gerçekleşen ziyaretlerde, çiftçilere tarımsal üretim planlaması konusunda bilgiler verildi. Tarım uzmanları, çiftçilere hububat üst gübrelemesi, yazlık ekimler için tarla hazırlığı ve nohut ekimi gibi konularda teknik tavsiyelerde bulundu.

Ziyaretler sırasında çiftçilerin tarım faaliyetlerini daha verimli hale getirmelerine yönelik önerilerde bulunuldu ve güncel tarım uygulamaları hakkında bilgilendirme yapıldı. Ayrıca, tarım teknolojileri ve modern tarım ekipmanları konusunda da çiftçilere bilgi verildi.

ilce-tarimdan-ciftcilere-teknik-destek-1.jpg

İlçe Tarım ve Orman Müdürü Ferhat Koçak, ziyaretlerin amacının çiftçilere destek olmak ve tarımsal üretimi artırmak olduğunu belirterek, "Çiftçilerimizin tarım faaliyetlerinde karşılaştıkları sorunları çözmek ve verimliliği artırmak için elimizden gelen desteği sağlamaya devam edeceğiz." dedi.

Büyükzengi’de ekim gerçekleştiren üreticiler ise, İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ekiplerinin ziyaretlerinden memnuniyetlerini dile getirerek, teknik destekten dolayı teşekkür ettiler.