İHH yardım TIR’ları dualarla Gazze’ye uğurlandı

İHH  yardım TIR’ları dualarla Gazze’ye uğurlandı
İHH İnsani Yardım Vakfı Konya Şubesi tarafından, Filistinde zulm altındaki Müslüman kardeşlerimiz için "Özgürlük Filosu Yeniden Yola Çıkıyor" kampanyası kapsamında toplanan gıda ve çeşitli ihtiyaç malzemeleri yüklü 22 tır, Gazze'ye gitmek üzere yola çıktı.

İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı Konya Şube Başkanı Hasan Hüseyin Uysal, Mevlana Kültür Merkezi önünde düzenlenen törende, yardımların Gazze halkının sıkıntılarının bir nebze de olsa giderilmesi amacıyla gönderildiğini söyledi.

ihh-yardim-tiri-dualarla-gazzeye-ugurlandi-4.jpeg

Yardım kampanyasına destek verenlere teşekkür eden Uysal, şöyle konuştu:

"7 Ekim'den bu tarafa elimizden geldiği kadar kardeşlerimizin ayni ve nakdi yardımlarını Gazze'ye ulaştırmaya çalıştık. Bu konuda lider bir konumdayız. Bu filo organizasyonu ise diğer ülkelerden de erdemli insanların katılımıyla devam edecek. Bu yardımlar tek bir sefere mahsus değil. İnsanın ihtiyaç duyduğu hangi ihtiyaç malzemesi varsa onları ulaştırmaya çalışacağız. Buradan 6 tırı yüksek nitelikli gıda olmak üzere toplam 22 tırı bugün uğurluyoruz. Bunlardan 2 tırı battaniye ve insanları soğuktan koruyacak malzemeleri, 4 tırı çok nitelikli besleyici gıdaları, 16 tır ise çeşitli gıda ve ihtiyaç malzemelerini içermektedir."

ihh-yardim-tiri-dualarla-gazzeye-ugurlandi-1.jpeg

Başkan Uysal'ın ardından Avukat Selman Oğur şöyle devam etti:

"Uluslararası hukukun ve insani değerlerin çiğnenmesi anlamına gelen İsrail’in yaptırımlarına karşı İHH İnsani Yardım Vakfı olarak ablukayı kırmak ve Gazze halkına insani yardım malzemesi ulaştırmak için Uluslararası Özgürlük Filosuyla yola çıkıyoruz. Bu özgürlük filosu, insanlık adına gerçek bir adım olacak, Gazze'deki acil insani ihtiyaçların karşılanması için İsrail'in çelik duvarlarını yıkarak bölgeye yardım götürecek. Özgürlük Filosu sadece Gazze'ye değil, aynı zamanda tüm dünyaya insanlık ve adalet mesajı gönderecek.

İHH İnsani Yardım Vakfı Konya Şubesi olarak bugün 22 tırlık insani yardım malzemesini Gazze'ye ulaştırmak üzere yola çıkarıyoruz. Bu kararlı adımımızla, Gazze'deki insanların insanca yaşama hakkını korumak için mücadelemizi sürdüreceğimizi bir kez daha vurguluyoruz. Bu tür insanlık dışı uygulamalara son verilmesi ve Gazze halkının insanca yaşama hakkının korunması için uluslararası toplumu ve ilgili tüm kurumları göreve davet ediyoruz. Gazze'deki haksızlıkların sona ermesi ve insanların temel haklarının korunması için mücadelemizi sürdüreceğiz. Bu çabalarda vicdan sahibi herkesin desteğini bekliyoruz."

Konuşmanın ardından tırlar, dualarla Gazze'ye uğurlandı. Kampanya kapsamında çocuklar da Gazzeli yaşıtlarına oyuncaklarını gönderdi.

Kaynak:HABER MERKEZİ

Etiketler :