IBAN'cılara kötü haber! Maliye ceza kesecek

IBAN'cılara kötü haber! Maliye ceza kesecek
Hazine ve Maliye Bakanlığı, son dönemde özellikle küçük esnaf tarafından sıkça kullanılan “IBAN’A at” yöntemiyle yapılan ödemelerde cezai işlem uygulayacağını duyurdu. İşte ayrıntılar…

IBAN ile ödeme alan işletmelere kötü haberi duyurdu. Bakanlık, POS cihazı çalışmıyor’ bahanesiyle IBAN üzerinden ödeme alan işletmelere ceza uygulayacak.

Son dönemde, ödemelerde POS cihazı kullanmaları zorunlu olmasına rağmen cihazın çalışmamasını bahane göstererek, IBAN üzerinden ödeme alan işletmelerin sayısı artmaya başladı. Bu yöntemin vergi kaçırmak amacıyla yapıldığı ileri sürülürken, Hazine ve Maliye Bakanlığı kaynakları IBAN ile ödeme alanlara ceza kesileceğine dikkat çekti.

Bakanlık kaynakları, çoğunlukla küçük esnafın kullandığı IBAN ile ödeme yönteminin özellikle hizmet sektöründe arttığına dikkat çekerek, vergi denetimlerini sıklaştırarak hesap hareketlerinde beyan dışı olağanüstü değişiklik olanlara ceza kesileceğini bildirdi.

Bakanlık kaynakları vatandaşlara da uyarılar yaparak IBAN ile ödemelerde vatandaşların suçla ilişkilendirilme riskinin olduğunun altını çizdi.

Kaynak:HABER MERKEZİ