Hüyük'ün atıl arazileri tarıma kazandırılıyor

Hüyük'ün atıl arazileri tarıma kazandırılıyor
Konya’nın Hüyük ilçesinde, atıl arazilerin değerlendirilerek ekonomiye kazandırılması için tarımsal faaliyetler başlatıldı.

Hüyük İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ve Bahri Dağdaş Uluslararası Tarımsal Araştırma Enstitüsü işbirliğiyle tarımda yenilikler gerçekleştiriliyor. İlçede, tarımsal yeniliklerin yaygınlaştırılması ve atıl arazilerin değerlendirilmesi kapsamında makarnalık buğday demonstrasyonu kuruldu.

Ebulvefa mevkisinde 60 dekarlık alanda kurulan makarnalık buğday demonstrasyonuyla hububat tarımı yapan üreticilere yüksek verimli ve kaliteli, hastalıklara dayanaklı yeni çeşitlerin tanıtılmasına katkı sağlayacak.

Yürütüle çalışmalarla ilgili şunlar kaydedildi:

“Bbölgeye uyum sağlayan yeni makarnalık buğday ekiminin yaygınlaştırılması ile birim alandan alınan verim ve ürün kalitesinde önemli artışlar beklenmektedir. Demonstrasyonda; Bahri Dağdaş Uluslararası Tarımsal Araştırma Enstitü tarafından temin edilen Sırçalı ve Türköz makarnalık buğday çeşitlerinin kurulduğu demostrasyon alanına tohum ekimleri yapılmış olup üreticilerimizin gelişmeleri takip edebilmeleri için aylık periyotlar halinde bilgi verilmeye devam edilecektir.”

Kaynak:HABER MERKEZİ