Hububat ekili alanlar kontrol edildi

Hububat ekili alanlar kontrol edildi
Sarayönü İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü teknik personelleri tarafından, ilçede hububat ekili alanlarda, bitki çıkış kontrolü ve hastalık-zararlı incelemeleri gerçekleştirdi. Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri, çiftçilere destek olmak ve tarımsal üretimi artırmak amacıyla periyodik olarak gerçekleştirdikleri saha çalışmalarını sürdürüyor.

Hububat ekili tarlalardaki bitki çıkışlarını inceleyen ekipler, ekim döneminde yaşanan hava koşulları ve toprak şartlarına bağlı olarak bitkilerin gelişimini değerlendirdi. Ayrıca, tarım ürünlerinde görülen hastalık ve zararlılarla ilgili kontroller yapılarak çiftçilere bilgi verildi. Tarım sektöründe verimliliği artırmayı hedefleyen çalışmalar kapsamında, çiftçilere doğru tarım uygulamaları konusunda da bilgilendirmeler yapıldı.

hububat-tarla-inceleme-1.jpg

Sarayönü İlçe Tarım ve Orman Müdürü Ferhat Koçak yaptığı açıklamada, "Çiftçilerimizin üretimlerini daha verimli ve sağlıklı bir şekilde gerçekleştirebilmeleri için çalışmalarımızı aralıksız sürdürüyoruz. Hububat ekili alanlarda yaptığımız kontrollerle çiftçilerimizin sorunlarını yerinde tespit edip çözüm önerileri sunuyoruz" dedi.