HEM 5 bin 283 kursiyer eğitti

HEM 5 bin 283 kursiyer eğitti
Sarayönü Halk Eğitim Merkezi, 2018 yılında kendi bünyesinde ve iş birlikleri ile 235 kurs açarak bu kurslarda toplam 5 bin 283 kursiyere eğitim verdi. Müdürlük, nüfusa oranla kurslardan yararlanan kursiyer sayısı bazında da Konya...

Sarayönü Halk Eğitim Merkezi, 2018 yılında kendi bünyesinde ve iş birlikleri ile 235 kurs açarak bu kurslarda toplam 5 bin 283 kursiyere eğitim verdi. Müdürlük, nüfusa oranla kurslardan yararlanan kursiyer sayısı bazında da Konya birincisi oldu.

2018 yılı faaliyetleri hakkında açıklamada bulunan Halk Eğitim Merkezi Müdürü Metin Bestil, 1 Ocak 2018 'ten 31 Aralık 2018 tarihine kadar Halk Eğitim Merkezi bünyesinde 235 kurs açıldığını belirtti.

Geçen yılın aynı dönemine kadar açılan kurs sayısına göre bu yıl açılan kurs sayısının daha yüksek olduğunu söyleyen Bestil, kursiyer sayısında ise geçen yıla göre ciddi bir artış olduğunu belirterek başarılı bir grafik çizdiklerini söyledi.

Bestil, yaptığı açıklamada, "2018 yılı içerisinde açılan kurslar arasında, gençlerimizin, çocuklarımızın ve yetişkinlerimizin ihtiyaç duyduğu birçok kurs bulunuyor. Bu kurslarda toplam 2 bin 584 erkek, 2 bin 699 kadın kursiyer eğitim aldı. Bu eğitim öğretim yılının sonuna kadar bu rakamlar daha da yükselir. Meslek edindirmeden hobi kurslarına, genel kurslara kadar farklı farklı alanlardaki birçok kursla vatandaşlarımızın hizmetindeyiz. Vatandaşlarımızın istekleri doğrultusunda en az 12 kursiyerin başvurusuyla farklı alanlarda çok çeşitli kurslar açabiliriz. Usta öğretici bulmada da herhangi bir sıkıntı yaşanmadığı takdirde kurslarımız faaliyete geçebilir" dedi.