Halep'te insanlık ölmesin

Halep'te insanlık ölmesin
Sarayönü Belediyesi, Halep te yaşanan insanlık suçuna dünyanın dikkatini çekmek ve bölge halkının ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla "Halep'te insanlık ölmesin" kampanyası başlatıldı.Sarayönü Belediyesi tarafından,16...

Sarayönü Belediyesi, Halep te yaşanan insanlık suçuna dünyanın dikkatini çekmek ve bölge halkının ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla "Halep'te insanlık ölmesin" kampanyası başlatıldı.

Sarayönü Belediyesi tarafından,16 Ocak'ta Pazartesi günü başlatılan yardım kampanyası, 16 Şubat tarihine kadar devam edecek. Kışlık Eşya, battaniye, kuru gıda ve benzeri yardımların kabul edileceği kampanya kapsamında, yardım etmek isteyen vatandaşlar, merkezde Komek binasına, Ladik mahallesinde ve Çeşmelisebil mahallesinde belediye hizmet binalarına teslim edebilecek.

Sarayönü Belediye Başkanı Nafiz Solak, Suriye'de yaşanan insanlık dramına karşı bir duruş sergilemek istediklerini ve muhtaç insanların yaralarını bir nebze olsun sarmayı arzuladıklarını söyledi.

Müslümanın müslümana yapacağı yardımın imani bir vazife olduğunu belirten Başkan Solak, "Biz sıcak evlerimizde, yine sıcak pardösülerimiz ile kendimizi koruyabiliyoruz. Ama dünyanın bir çok yerinde savaşlar var. Özellikle komşu ülkemiz Suriye, soykırım yaşanan bir yer. Sarayönü halkı olarak bizler hiçbir zaman mazluma neme lazımcı davranmadık. Bundan sonra da öyle davranmayacağız. Halepli kardeşlerimiz bizden yardım bekliyor. 'Komşusu açken tok yatan bizden değildir' diyen bir Peygamberin ümmeti olarak bize düşen, maddi ve manevi olarak mazlum din kardeşlerimizin yanında olmaktır. İlçe halkımızın bu yardım kampanyasına gereken hassasiyeti göstereceğinden şüphem yok. Toplanan yardımlarda inşallah bizimde çorbada bir tuzumuz olacak" dedi.