Gram altında görülmemiş rekor

Gram altında görülmemiş rekor
Gram altın, ABD'de üretici enflasyonunun beklentilerin altında seyretmesi sonrası yeni rekorunu kırdı. Altın, günü kapatmasına saatler kala 2000 zirvesini zorladı

Yatay seyrederken iki gündür atağa kalkan gram altın bugün rekor tazeledi. Yatırımcının güvenli limanı gram altının fiyatı 1.992 TL’ye kadar yükseldi.

ABD'de ekonomistlerin yüzde 1,3 artış beklentisine rağmen ÜFE önceki ay yıllık bazda yüzde 0,8 artış göstermişti. Çekirdek ÜFE ise aralıkta yıllık bazda beklentilere paralel olarak yüzde 2,5 arttı. Çekirdek ÜFE önceki ay yüzde 2,4 artış göstermişti.

Çekirdek ÜFE aylık bazda yine aralıkta beklentilere paralel olarak yüzde 0,2 arttı. Aylık çekirdek üretici enflasyonu önceki ay yüzde 0,1 düzeyindeydi.

Enflasyondaki düşüş ise Fed'in faiz düşüşünü hızlandırma ihtimalini tekrar güçlendirdi.

GRAM ALTINDA REKOR GELDİ
ABD'de üretici enflasyonunun beklentilerin altında kalması, altın fiyatlarını uçurdu.

Fed beklentilerinin değişmesi ile birlikte faiz getirileri nedeniyle tercih edilen dolar ve ABD tahvilleri gerilerken altın fiyatları yükseldi.

Öte yandan Yemen'deki ve Kızıldeniz'deki gerilim ile jeopolitik risklerin artması da güvenli liman alımlarını destekledi.

Saat 16.45 itibariyle altının ons fiyatı günlük yüzde 1,25 yükselişle 2 bin 53 dolardan işlem gördü.

Ons altındaki yükseliş ve Türk lirasındaki gerileme eğilimi ile yükselen gram altın ise rekor kırdı. Gram altın aynı saatlerde 1992 TL'den işlem gördü.

Çeyrek altın 3 bin 378 TL'den, Cumhuriyet altını ise 13 bin 875 TL'den işlem gördü.

Kaynak:HABER MERKEZİ