Gram altında görülmemiş rekor!

Gram altında görülmemiş rekor!
Geçtiğimiz haftadan beri yükseliş trendini hızlandıran gram altın bugün tarihi rekora imza attı. Serbest piyasada gram altının satış fiyatı 2 bin 30 TL'ye yükseldi

Haftaya yükselişle başlayan altında gözler ABD Merkez Bankası’nın (Fed) bugün açıklayacağı tutanaklara çevrildi. Piyasaların kilitlendiği açıklama öncesi gram altın bugün tüm zamanların en yüksek seviyesini test etti.

Ons altın, zayıf dolar ve güvenli varlıklara yönelik talep ile ABD Merkez Bankası Fed’in açıklayacağı toplantı tutanakları öncesinde yükselişini üst üste 5'inci işlem gününde de sürdürdü. 2 bin 32 dolara kadar tırmanan ons altın, saat 10:30 itibarıyla yüzde 0,30 primle 2 bin 30 dolardan işlem gördü.

Güne 2012 liradan başlayan gram altın 2021 liraya kadar yükselerek tüm zamanların en yüksek seviyesini test etti. Gram altın şu sıralarda 2018 lira seviyesinden işlem görüyor. Gün içerisinde en düşük 2008 lira seviyesi test edildi.

Gram altın, şu dakikalarda ise yüzde 0,34 primle 2019 dolardan alıcı buluyor.
Yurt dışında ons altın fiyatındaki yukarı yönlü seyir gram altının rekor seviyeye yükselmesine yol açıyor. Son zamanlarda döviz kurlarındaki yukarı yönlü hareket de gram altını destekliyor.

Kaynak:HABER MERKEZİ