Gözler Merkez Bankası’nda… İşte piyasalarda son durum

Gözler Merkez Bankası’nda… İşte piyasalarda son durum
Döviz piyasası Merkez Bankası’nın bugün saat 14.00’te faiz kararını açıklayacağı toplantıya çevrildi. Karar öncesi hareketlenen dövizde son durum ne? İşte piyasalardaki son durum…

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) bugün para politikası faiz kararını açıklayacak. Piyasalar açıklanacak karara odaklandı.

Merkez Bankası’nın bugün saat 14.00’te yapacağı toplantıda faizlerde değişikliğe gitmeyerek, yüzde 50 seviyesinde sabit bırakması bekleniyor.
Yurtiçinde tüm gözler faiz kararı toplantısına çevrilirken, Merkez Bankası’nın vereceği mesajlar piyasalar ve yatırımcılar tarafından yakından izleniyor.

Merkez Bankası’nın vereceği karar döviz kuru ve altın fiyatları üzerinde etkili olabilir. Karar ile beraber doların ve altının yönü ne olacak merakla bekleniyor.

KARAR ÖNCESİ DÖVİZ PİYASALARINDA SON DURUM
Dolar/TL kuru karar öncesinde saat 20.20’de 32,57 seviyesinde seyretti. Türk Lirası’nda görülen değer kaybı yeni günde de etkisini gösteriyor. Dün günü 32,50 seviyesinde kapatan kur, bugün bir miktar yukarı yönlü seyir sergiliyor.

Euro/TL ise aynı saatlerde 34,97 seviyesinde bulunuyor. Dün günü 34,80 seviyesinde tamamladıktan sonra yeni günde yükselen Euro/TL dünden beri 17 kuruşluk bir yükseliş gösterdi.

AA Finans'ın TCMB'nin 25 Nisan Perşembe günü gerçekleştirilecek olan Para Politikası Kurulu (PPK) toplantısına yönelik beklenti anketi, 16 ekonomistin katılımıyla açıklandı.

Ekonomistler TCMB’nin politika faizindeki değişikliğe gitmeyerek faizi yüzde 50'de sabit bırakmasını bekliyor.

Ekonomistlerin 2024 sonu politika faizi beklentileri ise yüzde 45 oldu.
Merkez Bankası geçtiğimiz ay faizleri yüzde 45 seviyesinden 500 baz puan artırarak yüzde 50 seviyesine yükseltmişti.

Kaynak:HABER MERKEZİ