“Gönül Dağı” Selçuk Üniversitesine konuk oldu

“Gönül Dağı” Selçuk Üniversitesine konuk oldu
Selçuk Üniversitesi’nde TRT1’in önemli yapımlarından “Gönül Dağı” dizisi oyuncuları söyleşi programı gerçekleştirdi.

İletişim Fakültesinin Sultan Alparslan Kültür Merkezi 30 Ağustos Salonu’nda düzenlediği söyleşiye üniversite yönetimi, akademisyenler ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Selçuk Üniversitesinde olmaktan mutluluk duyduğunu dile getiren Yapımcı Ferhat Eşsiz, şunları kaydetti:

“İç Anadolu Bölgesi’nde bizi bize anlatan ekranda kendimizi izlediğimiz, bizi yansıtan bir proje arayışıydı. Gönül Dağı dizisinin tasarımı ve karakterleri senaristimiz Ali Hocamız üretti. Projenin ortaya çıkması için çok ciddi bir mesai harcadık. Talip olduğumuz değerin, yani örfümüzün, adetimizin ve kültürümüzün çok keskin bir yeri vardı. Çünkü nasıl anlatılırsanız o şekilde geleceğe aktarılıyor. Kültürümüzü ileriye taşımanın köprüsü olmak heyecanımız vardı. İlk çıkış hikayesinde aslında Anadolu’da bizi bize anlatan bir proje olmasıydı.”

Dizide Gülsüm Öğretmen karakterine can veren Ulviye Karaca da öğrencilere seslenerek şunları kaydetti:

“Cumhuriyetin kazanımlarından faydalanıyorsunuz. Çok güzel bir Üniversite ve kampüs. Hepiniz burada değerli eğitimcilerle donanıyorsunuz. Meslek erbabı olacaksınız, bu öğrendiklerinizi aktaracaksınız. Öğretmen de öğretmek de çok değerli kavramlar. Öğrenmenin de öğretmeninde sonu yok, hepinize hayat boyu öğrenme yolunda başarılar diliyorum.”

Kaynak:HABER MERKEZİ