Gaziler günü kutlandı

Gaziler günü kutlandı
Sarayönü’nde Salı günü düzenlenen törenle 19 Eylül Gaziler günü kutlandı. Tören Hükümet konağı bahçesinde gerçekleştirildi. Atatürk Anıtına çelenk sunumu saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından...

Sarayönü’nde Salı günü düzenlenen törenle 19 Eylül Gaziler günü kutlandı. Tören Hükümet konağı bahçesinde gerçekleştirildi. Atatürk Anıtına çelenk sunumu saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından günün anlamını anlatan konuşma gerçekleştirildi.

Sarayönü’nde Gaziler Günü Hükümet Konağının önünde gerçekleştirilen program ile kutlandı.

Törene Kaymakam Lütfullah Göktaş, Belediye Başkanı Nafiz Solak, İlçe Yazı İşleri müdürü Abide İşçi, İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Yıldıray Erdem, İlçe Emniyet Amiri Mustafa Ünsal, İlçe Müftüsü İbrahim Yazar, İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Şişman, Toplum Sağlığı Merkezi Başkanı Dr. Ahmet Uzunay, daire amirleri, siyasi parti yöneticileri ve askerler katıldı.

Kaymakam Lütfullah Göktaş

Hazırlanan tören Salı günü çelenk sunulmasıyla başladı. Çelenk sunumunun ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla birlikte Türk bayrağı göndere çekildi.

Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yapan Mehmet Büyükeğen Anadolu Kız İmam Hatip Lisesi Müdürü Fatih Koyuncu şu ifadelere yer verdi: "Başta Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere vatanı uğruna ebediyete intikal etmiş şehitlerimizi rahmetle anıyor, vatanseverliğin ve fedakarlığın simgesi olan adını tarihe altın harflerle kazıya gazilerimizi bu kutlu günümüzde saygı ile anıyorum.

Bugün kıymetli gazilerimize vefa duygularımızı ifade etmek için önemli bir gündür. Ülkemizin her karış toprağına kanlarını akıtarak vatanını ve kutsal saydığı değerleri korumak için en güç koşullar altında canlarını ortaya koymaktan çekinmeyen gazilerimiz ülkemizin medarı iftiharı istikbalimiz ve istiklalimizin en büyük göstergesidir. Kahraman gazilerimiz, destanlarıyla büyüdüğü ecdadına layık birer evlat olduklarını, gerektiğinde vatan, cumhuriyet ve vazife uğrunda seve seve kanlarını feda edeceklerini ortaya koyarak göstermişlerdir.

Bizler aziz şehitlerimiz ve gazilerimiz sayesinde tarih sahnesinde varlığımızı sürdürüyoruz. Var olduğu günden bu yana vatanını ve değerlerini canından aziz bilmiş, varlığına yönelen tehditlere karşı her türlü güçlüğe göğüs gererek omuz omuza mücadeleyi ilke edinmiş bir milletin mensupları olarak, şehit aileleri ve gazilerimiz için her zaman daha iyisini yapabilmenin gayreti içerisindeyiz ve olmaya da devam edeceğiz.

Bu duygu ve düşüncelerle, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları başta olmak üzere vatanımızı için canlarını hiç düşünmeden feda eden aziz şehitlerimizi ve ebediyete intikal Kahraman gazilerimizi rahmetle anıyor, hayatta olan gazilik mertebesi ile şereflenmiş gazilerimize de sağlıklı, uzun ömürler diliyoruz."

Konuşmanın ardından tören tamamlandı.

Gaziler Günü

Mehmet AKYILDIZ

Etiketler :