Fasulye ve mısır tarlaları incelendi

Fasulye ve mısır tarlaları incelendi
Sarayönü Ziraat Odası Başkanlığı Tarımsal Yayım ve Danışmanlık Hizmet Birimi, Büyükzengi mahallesinde danışmanlık hizmeti verdiği çiftçinin ikinci ürün fasulye ve anıza direk ekim ile ekimini yaptığı mısır tarlalarını...

Sarayönü Ziraat Odası Başkanlığı Tarımsal Yayım ve Danışmanlık Hizmet Birimi, Büyükzengi mahallesinde danışmanlık hizmeti verdiği çiftçinin ikinci ürün fasulye ve anıza direk ekim ile ekimini yaptığı mısır tarlalarını ziyaret ederek incelemelerde bulundu.

Danışmanlık biriminden yapılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

“Tarla kontrollerinde mısırda cüce ağustos böceği zararı ile karşılaştık. Cüce Ağustos böceği-yaprak piresibitkinin sap ve yapraklarını sokup bitki özsuyunu emmek sureti ile zararlı olurlar. Yapraklara üstten bakıldığında, emgi yerleri beyaz noktalar halinde görülür. Mücadele edilmezse zamanla yapraklar kuruyarak dökülür.

Doğrudan ekim yöntemi ile mısır ekiminde ise ekim öncesi toprak işleme faaliyetleri gerektirmediğinden hem yakıt tüketimi, hem işçilik, hem de zamandan önemli ölçüde tasarruf sağlamaktadır. Anıza direk ekim alanlarında yabancı ot kontrollerinin iyi bir şekilde yapılması gerekmektedir.”