Fasulye mısır tarlaları incelendi

Fasulye mısır tarlaları incelendi
Sarayönü Ziraat Odası Başkanlığı Tarımsal Yayım ve Danışmanlık Hizmet Birimi Gözlü mahallesinde fasulye ve mısır ekim alanlarında tarla kontrolleri yaptı.Danışmanlık biriminden yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:“Bu...

Sarayönü Ziraat Odası Başkanlığı Tarımsal Yayım ve Danışmanlık Hizmet Birimi Gözlü mahallesinde fasulye ve mısır ekim alanlarında tarla kontrolleri yaptı.

Danışmanlık biriminden yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Bu yıl yağışların geç düşmesi ve hava sıcaklıklarının bir anda yükselmesiyle yabancı ot yoğunluğu yazlık ürün alanlarında tarlaya girilmeyecek zamanda yoğunluğa neden oldu. Yabancı otun yoğun olduğu tarlarda hasat gecikirken yabancı ot kontrolü sağlanan tarlalarda ise fasulye yolumu bölgemizde başladı. Bu sene elle yolumun yanında çiftçilerimiz makine ile yoluma da rağbet etmeye başladı. Yolum işleminin daha hızlı yapılması ve maliyeti düşürmek amaçlı makine ile yolum tercih edilmekte.

Bazı ilk ürün olarak ekimi yapılan mısırı ekim alanlarında mısırın döllenme zamanı hava sıcaklıklarının aşırı yükselmesi sonucu döllenmeyi ve tozlaşmayı olumsuz etkileyerek, koçanların üst kısımlarında boşlukların oluşmasına neden oldu.”