Evcekaya yaşam alanına dönüşüyor

Evcekaya yaşam alanına dönüşüyor
Sarayönü'nün mesire alanı olarak bilinen Evcekaya bölgesi, bir cazibe merkezi haline geliyor. Bölgeye yapılan sentetik saha tamamlanırken, Konya Büyükşehir Belediyesi ve Sarayönü Belediyesi iş birliğinde, müze binasını da içine...

Sarayönü'nün mesire alanı olarak bilinen Evcekaya bölgesi, bir cazibe merkezi haline geliyor. Bölgeye yapılan sentetik saha tamamlanırken, Konya Büyükşehir Belediyesi ve Sarayönü Belediyesi iş birliğinde, müze binasını da içine alan 30 bin m²'lik alana şehir parkı yapılıyor. Daha önce ihaleye verilen müze binasının da nitelikli bir restorant ve kahvaltı salonuna dönüşmesi ile ilçe kaliteli bir yaşam alanına kavuşacak.

Sarayönü Belediye Başkanı Nafiz Solak, devam eden çalışmalar hakkında bilgi verdi. Solak, yaptığı açıklamada, "Evcekaya mevkiinde müze ile mesire yeri arasında kalan 30 bin metrekarelik alanda Büyükşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Daire Başkanlığı ile ortaklaşa şehir parkı yapımına başladık. Parkın içerisinde yürüyüş ve bisiklet yolları, kamelyalar, spor alanları ve peyzaj düzenlemeleri yapılacak. Evcekaya bölgesi tam bir sosyal tesisiler alanına haline gelecek. Daha önce ihalesini yaptığımız müze binasının da nitelikli bir restorant ve kahvaltı salonuna dönüşmesi ile birlikte bu alan her türlü ihtiyaca cevap verebilecek bir yer haline gelecektir. Büyük bir oyun grubu yapılacak.

Spor Toto tarafından hibe olarak yaptırdığımız UEFA standartlarındaki sentetik sahamız da burada olduğundan çeşitli sportif faaliyetlere imkan sağlanabilecek. İlçe merkezine yürüme mesafesinde olan ve her yaş grubundan insana hitap edebilecek bu alan ilçe halkının nefes alabileceği bir yer olacak.

Bu projelerin hayat bulmasında büyük desteği olan Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek ve Park ve Bahçeler Daire Başkanı Ceylani Kılıç'a, şahsım ve ilçe halkımız adına teşekkür ederim" dedi.