Ev almak isteyenlere kredi muslukları açıldı! 2 milyon verilecek

Ev almak isteyenlere kredi muslukları açıldı! 2 milyon verilecek
Ev sahibi olmak isteyen vatandaşların hayallerini gerçekleştirecek kredinin yakın zamanda taksit planlarını açıklayacağını duyuran Halkbank, 2 Milyon TL’lik konut kredisi desteği yapacağını bildirdi. Peki krediye başvuru yapmak için şartlar neler? İşte detaylar...

Ekonomi yönetiminin 14 Mayıs seçimlerinden kısa bir süre sonra kredi kartlarına nakit avans kullanımı sınırlanması tüketicilerin nakit avans kullanımında mağdur olmasına neden olmuş, bu sorun ev sahibi olmak isteyenleri de zor durumda bırakmıştı. Halkbank, ev sahibi olmak isteyen vatandaşlara kredi desteği yapacağını açıkladı.

Halkbank enflasyon ve ekonomik kriz nedeniyle artan kira maliyetlerinin ardından ev sahibi olmak isteyen vatandaşlar için “Hesaplı Evim Konut Kredisi” programını hayata geçiriyor. Halkbank’tan 2 milyon TL konut kredisi başvurusunda bulunan vatandaşlar, 120 ay vadede aylık 76.683,16 TL taksit ödeyebilecek. Yüzde 3,79 faiz oranıyla birlikte toplam geri ödeme tutarı 9.201.979,20 TL’yi buluyor. Vatandaşlar açıklanan aylık taksit planları sayesinde ihtiyaçlarına uygun krediyi seçebilecek.

Halkbank, daha ucuz kredi miktarı arayan vatandaşlara ise 1 milyon TL’lik konut kredisi vereceğini belirtti. 120 ay vadeli kredi kullanan vatandaşlar, yüzde 3,79 faiz oranıyla toplam 4.600.989,60 TL geri ödeme ile aylık 38.341,58 TL gibi düşük taksit imkanları ile ödeme noktasında sorun yaşamadan bu krediyi kullanabilecekler.

Kaynak:HABER MERKEZİ