Esnaf kredilerine yoğun ilgi

Esnaf kredilerine yoğun ilgi
Sarayönü Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi’nin sunduğu düşük faizli kredilere son aylarda esnafların ilgisi yoğunlaştı.Koronavirüs salgının nedeniyle alınan sıkı tedbirler kapsamında sıkıntı yaşayan veya...

Sarayönü Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi’nin sunduğu düşük faizli kredilere son aylarda esnafların ilgisi yoğunlaştı.

Koronavirüs salgının nedeniyle alınan sıkı tedbirler kapsamında sıkıntı yaşayan veya işini büyütmek isteyen esnaflar, çareyi Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi’nde buldu. Son iki ay içerisinde ilçe esnafları 1 milyon 350 bin lira kredi kullandı. Düşük faizli kredilerden koronavirüs salgını sürecinde 33 esnaf yararlanırken, bunlardan 10 tane koronavirüs salgınından kaynaklı 25 bin liralık esnaf destek paketinden faydalandı.

Esnafları büyük kredi imkanlarından faydalanma davet eden Taş, şunları söyledi: “Şu anda çok büyük bir fırsatı esnaflarımıza sunuyoruz. Kredi faizimiz yüzde 4,5 olduğu için 4 yıl vadeli 100 bin liraya kredi kullanan bir esnafımız bunu 116 bin 500 lira olarak geri ödeyecek. Bu çok büyük bir avantaj. Bu imkanı hiçbir banka sunamaz ve bizim kullandırmaya hazır 2 milyon liralık bir kredi finansmanımız var. Ayrıca 25 bin liralık destek kredisi kullandırma inisiyatifi bize verildi. Şu anda ipotek ve bir kefille 125 bin lira kullandırabiliyoruz. İpoteksiz olarak ise 65 bin liraya kadar kullandırabiliyoruz.”