Enflasyon açıklandı, emeklilerin üç aylık zam oranı belli oldu

Enflasyon açıklandı, emeklilerin üç aylık zam oranı belli oldu
TÜİK’in Mart ayı enflasyon verilerini açıklamasının ardından, emeklilerin ilk üç ay için alacakları enflasyon farkı belli oldu. Temmuz ayında yansıyacak üç aylık artış oranı bakın kaça yükseldi?

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) bugün merakla beklenen Mart ayı enflasyon rakamlarını açıkladı. Emeklileri yakından ilgilendiren verilere göre, aylık enflasyonu yüzde 3,18, yıllık enflasyon ise yüzde 68,50 oldu.

TÜİK’in enflasyon verilerini açıklamasıyla emeklilerin temmuz ayında alacakları enflasyon farkının ilk üç aylık oranı belli oldu. Emekliler için üç aylık kümülatif artış oranı yüzde 15,05 oldu. Önümüzdeki üç ayın da enflasyon verilerinin belli olmasının ardından emeklinin 6 aylık zam oranı ortaya çıkacak.

TÜİK İLE ENAG ENFLASYONU ARASINDA FARK BÜYÜK
TÜİK, Mart ayı için aylık enflasyonu yüzde 3,18 açıklarken, ENAG'ın rakamı 5,68 oldu. Yıllık enflasyon TÜİK'e göre yüzde 68,50 olarak kayıtlara geçerken, ENAG'in rakamı 124,63 olarak açıklandı. TÜİK ve ENAG arasında neredeyse iki katına yakın bir fark ortaya çıktı.

TÜİK enflasyon rakamlarını açıklamasıyla birlikte üç aylık artış yüzde 15,05 olarak ortaya çıktı. En düşük emekli maaşı alanları daha da yakından ilgilendiren enflasyon rakamlarına göre Temmuz ayında kök maaşlarda artış yaşanacak.

TÜİK'in açıkladığı enflasyon rakamlarıyla emeklilerin alacağı fark da kök maaşa yansıyacak. Kök maaşları 10 bin liranın altında olanların da kök maaşlarına yüzde 15,05’lik oran yansıtılacak. Bu orana Nisan, Mayıs ve Haziran aylık enflasyon verilerinin kümülatif toplamı eklendiğinde Temmuz ayında kök maaşların ne olacağı belli olacak.

Kaynak:HABER MERKEZİ