Elektrikli Süpürge Modelleri ve Özellikleri

Elektrikli Süpürge Modelleri ve Özellikleri
[reklam]Günümüzde her evde bulunan, her evin temel ihtiyacı olan ve elektronik cihazlardan biri olarak hayatımızda yer alan elektrikli süpürge modelleri farklı özellikleri ve farklı tasarımları ile hayatımızda yer almaktadır....

[reklam]

Günümüzde her evde bulunan, her evin temel ihtiyacı olan ve elektronik cihazlardan biri olarak hayatımızda yer alan elektrikli süpürge modelleri farklı özellikleri ve farklı tasarımları ile hayatımızda yer almaktadır. Elektrikli süpürgede en önemli özellik emiş gücüdür. Emiş gücü vakum gücünü belirleyen en önemi özellik olmakla birlikte sulu ve kuru elektrikli süpürge modelleri için çok önemlidir. Kullanırken kullanıcılara pratiklik sağlaması, temizlenecek alanı profesyonel bir şekilde temizlenmesi ve vakum gücü sayesinde ortalıkta toz bırakmaması kullanıcılar tarafından istenen en önemli özellikler arasında yer alıyor. Toz torbalı ve sulu hazneli olarak ikiye ayrılan elektrik süpürge modellerinde toz torbası belirli bir kullanım ömrüne ve kullanım kapasitesine sahip olmakla birlikte uzun süreli kullanımlarda sizlere kolaylık sağlıyor. Sulu elektrikli süpürge modellerinde kullanım sonrası elektrikli süpürgenin su haznesinin temizlenmesi ve yıkanması gereklidir.

Elektrikli Süpürge Alırken Dikkat Edilmesi Gereken Özellikler

  • Elektrikli süpürge alırken öncelikle A enerji sınıfı modellerinden biri olması çok önemlidir. Az enerji tüketen elektrikli süpürge modelleri kullanım sırasında da sizlere işletme maliyeti avantajı sağlar.
  • Elektrik süpürgelerinde kullanılan filtre türleri de çok önemlidir. Kullanılan filtreler hepa filtre, mikro filtre türlerinde olduğunda daha kaliteli bir temizlik yapabilirsiniz. Elektrikli süpürgelerde kullanılan filtre modelleri kullanım amacınıza göre de daha hızlı ve daha kaliteli bir şekilde temizlik yapmanıza imkan sağlar.
  • Elektrikli süpürgelerde yer alan toz torbası hazneleri veya torbasız elektrik süpürgelerdeki toz haznelerinin kapasiteleri de önemlidir. Toz haznesinin yüksek olması uzun süre kullanım imkanı sağlarken küçük olması da sürekli temizleme yapmak zorunda kalmanıza neden olur.
  • Elektrik süpürge modellerinde önemli olan bir diğer nokta da elektrik besleme kablosunun uzunluğudur. Elektrik süpürgesinin kablosunun kısa olması size kullanım kolaylığı sağlamayacaktır. İdeal uzunluk olarak en az 8 metre kablo uzunluğu olması size kullanım kolaylığı ve pratiklik kazandıracaktır.
  • Motor gücü ve emiş gücü elektrikli süpürge için en önemli özellikler arasında yer alıyor. Motor gücü olarak en az 500 watt motor gücüne sahip olan süpürge modellerinin emiş gücü de yüksek olmaktadır. Emiş gücü ne kadar yüksek olursa temizlik sırasında kaliteli bir temizlik yapmanıza imkan sağlar.

Elektrikli Süpürge Fiyatları

Elektrikli süpürgeler; emiş gücü, toz haznesi kapasitesi, vakum gücü, kablo uzunluğu, ses desibeli gibi özelliklere göre fiyatlandırılmaktadır. Kullanılan filtrelerin özellikleri, filtre türü gibi etkenler satın alacağınız elektrikli süpürge fiyatını doğrudan etkiler. Standart özelliklere sahip elektrikli süpürge modeli ekonomik fiyatlara satılırken üst düzey özelliklere sahip olan elektrikli süpürge fiyatları da farklılık göstermektedir. Elektrikli süpürge fiyatını etkileyen temel özelliklerden biri de ses desibel özelliğidir. Süpürge markaları düşük ses desibelleri ile rekabet ederken aynı zamanda fiyatlarını da ses seviyesine göre belirlemektedir.

Elektrik süpürge fiyatını belirleyen etkenlerden biri de markanın sektörde yer aldığı süre ve üretmiş olduğu süpürge modelleridir. Farklı tasarımlara sahip elektrikli süpürge modelleri üreten ve köklü markalara sahip olan firmalar geniş bir fiyat yelpazesinde sizlere ürün sunmaktadır. Bilinen ve tanınan bir markanın elektrikli süpürge fiyatı ile tanınmayan bir markanın elektrikli süpürge fiyatı farklılık gösterir.

Elektrikli süpürge alırken öncelikle ihtiyaçlarınıza yönelik olarak özelliklere sahip olmasına özen göstermelisiniz. Motor gücü, filtre türü, vakum ve emiş gücü, ses desibeli, toz haznesi gibi özellikler arasından ihtiyaçlarınıza cevap verecek olan modelleri seçmelisiniz. Bu durum satın alma maliyetinizi de düşürecek ve size avantaj sağlayacaktır. Aksi durumda temel özellikler için yüksek fiyatlar ödemek zorunda kalabilirsiniz.