Eğitimli besiciler hayvancılık sektörüne katma değer sağlayacak

Eğitimli besiciler hayvancılık sektörüne katma değer sağlayacak
Konya’nın Beyşehir ilçesinde, kırsalda yaşayan besicilerin bilinçlenmesi ve daha katma değerli üretim yapabilmesi için Beyşehir İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından çeşitli faaliyetler gerçekleştiriliyor.

Müdürlük tarafından, kırsal mahallelerde bilgilendirme toplantıları gerçekleştiriliyor. Yapılan bilgilendirme toplantılarında eğitim alan çiftçilerle, bölgedeki hayvancılık sektörünün daha iyi noktalara gelmesi ve bu alanda eğitimli, bilinçli çiftçiler oluşturulması hedefleniyor.

Çalışmaların başladığı günden beri Beyşehir'e bağlı Yenidoğan, Adaköy, Kayabaşı, Gölyaka, Kurucuova, Sevindik, Çiçekler, Bayındır, Sadıkhacı ve Avdancık mahallelerinde hayvancılıkla uğraşan çiftçilerle buluştu.

Kış mevsimi nedeniyle çiftçilerin toplanma mekanları olan kahvehanelerde gerçekleştirilen eğitim toplantılarında hayvancılıkla uğraşan besicilere hayvancılık destekleri, buzağı besleme ve hayvansal hastalıklar hakkında bilgilendirme yapılıyor. Üreticilerin öneri ve taleplerinin de dinlendiği toplantılarda hayvancılık sektörü hakkında bilgi alışverişinde bulunularak yöneltilen sorular cevap buluyor.

Kaynak:HABER MERKEZİ