Düğmeye basıldı! Bu gece pompaya yansıyor

Düğmeye basıldı! Bu gece pompaya yansıyor
Akaryakıt ürünlerinden benzin ve motorine 5 gün önce gelen zammın ardından bugün bir zam daha geleceği bildirildi. Sektör kaynakları, zammın bu gece 00:01 itibariyle pompaya yansıyacağını belirtti. İşte zamlı fiyatlar…

Brent petrol fiyatlarındaki hareketlilik ve dövizdeki değişiklikler, akaryakıta zam olarak yansımaya devam ediyor. Benzin ve motorine bu gece yarısından itibaren geçerli olmak üzere bir zam daha geleceği öğrenildi.

Benzin ve motorine geçtiğimiz hafta cuma günü zam yapılmış, benzinin litre fiyatı 1 lira 53 kuruş, motorin grubu ise 1 lira 10 kuruş artmıştı. Sektör kaynaklarının verdiği bilgiye göre, bu gece yarısından itibaren geçerli olmak üzere benzine 1 lira 34 kuruş, motorine 1 lira 11 kuruş zam geliyor.

İŞTE ZAMLI FİYATLAR
Bu gece gelecek zamla birlikte benzinin litre fiyatı yaklaşık olarak İstanbul'da 43,44 TL'ye, Ankara'da 44,20 TL'ye, İzmir'de 44,18 TL'ye yükselecek.

Motorinin litre fiyatı ise yaklaşık olarak İstanbul'da 42,98 TL'ye, Ankara'da 43,80 TL'ye, İzmir'de 44,01 TL'ye yükselecek.

BİR YILDA YÜZDE 100’ÜN ÜZERİNDE ZAM
Bu geceki zamla birlikte litre fiyatı motorinde yüzde 119,2, motorinde yüzde 111,5 oranında zamlanmış olacak.

Vergilerdeki, döviz kurlarındaki ve uluslararası akaryakıt fiyatlarındaki artış, pompaya zam olarak yansıyor.

Kaynak:HABER MERKEZİ