Dolar’da ‘Fed’ esintisi! 1 Şubat güncel döviz fiyatları…

Dolar’da ‘Fed’ esintisi! 1 Şubat güncel döviz fiyatları…
Fed’in faiz kararı sonrasında para piyasalarının güne nasıl başlayacağı merak ediliyordu. Dolar, euro ve altın karara nasıl tepki gösterdi? İşte döviz ve altında güncel fiyatlar…

Peki 1 Şubat 2024 dolar ne kadar? Euro ne kadar? İşte güncel döviz kurları...

ABD Merkez Bankası Fed, dün akşam saatlerinde yaptığı toplantıda aldığı kararla politika faizini beklentiler dahilinde değiştirmeyerek 23 yılın en yüksek seviyesi olan yüzde 5,25-5,50 aralığında sabit tuttu.

Fed Başkanı Powell, para politikası kararlarının açıklanmasının ardından düzenlediği basın toplantısında, marta kadar faiz indirimi için gereken güven düzeyine ulaşılmasının muhtemel olmadığını düşündüğünü söyledi.

Powell, enflasyonun sürdürülebilir bir şekilde düştüğüne dair güven duymak için devam eden kanıtlara ihtiyaçlarının olacağını belirterek, politika faizinin muhtemelen zirvede olduğuna ve ekonominin beklendiği gibi seyretmesi halinde bu yıl faiz indirimlerine başlamanın uygun olacağına inandıklarını kaydetti.

Powell'ın faiz indirimlerine başlamanın erken olduğuna işaret etmesiyle risk iştahı gerilerken, bugün gözler BoE'nin faiz kararına çevrildi. Para piyasalarında, Powell öncesi Fed'in ilk faiz indirimine martta başlama ihtimali yüzde 53 ile fiyatlanırken, söz konusu açıklamaların ardından yüzde 35'e geriledi.

Bankanın, para piyasalarında, mayıs toplantısında ise yüzde 92 ihtimalle faiz indirimine başlayacağı fiyatlanıyor.

DOLAR GÜNE NASIL BAŞLADI?
Fed’in politika faizini beklentiler dahilinde yüzde 5,25 – 5,50 aralığında sabit tutması ile 4 kez arka arakaya faizler sabit bırakılarak 22 yılın zirvesine kaldı.

Fed’in faiz kararı sonrasında Dolar/TL kuru yeni güne sakin seyirde başladı. Dolar/TL kuru saat 09.45’te 30,36 seviyesinde işlem gördü.
Euro ise 32,90 TL seviyesinde seyrediyor.

ALTINDA KISMİ HAREKETLİLİK
Fed kararı sonrası ons altındaki hafif toparlanmaların etkisiyle ve dolar/TL kurundaki kısmi yükselişlerin etkisiyle gram altın aynı saat diliminde 1.994 TL’de bulunuyor.

Yoğun veri akışların hakim olduğu bu hafta da para yüksek volatilite görülebilir.

Kaynak:HABER MERKEZİ