Dolar’da faiz etkisi kısa sürdü! Yeniden zirvede

Dolar’da faiz etkisi kısa sürdü! Yeniden zirvede
Dolarda, Merkez Bankası’nın faiz artırımı ile başlayan gerileme kısa sürdü. Dolar haftanın son işlem gününde eski yerine doğru ilerleyişe geçerek, 32 TL’nin üstünü gördü. İşte ayrıntılar…

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), dün politika faizini 500 baz puan artırarak, yüzde 45’ten 50’ye yükseldi. Merkez Bankası’nın bu hareketine piyasalar sert tepki gösterirken, yatırım araçları düşüşe geçti.

Merkez Bankası’nın faiz kararıyla neye uğradığın şaşıran dolar 32,41 liralık seviyeden şok bir hareketle 31,87 liraya kadar geriledi. Ancak bu gerileme kısa sürdü ve dolar 500 baz puanlık artışı görmezden gelerek, haftanın son işlem gününde eski yerine doğru ilerlemeye başladı.

Cuma gününe 32,15’ten başlayan dolar, 32,21 liraya kadar yükseldi. Öğle saatlerinde ise 20 kuruşluk bir gerilemeyle 32,00 seviyesine düştü. Saatler 15,03'ü gösterdiğinde de 31,99’u gören dolar inişli çıkışlı bir grafik çizdi.
TCMB'nin haftalık para ve banka istatistiklerine göre dolar rezervlerinde de gözle görülür gerileme dikkat çekiyor.

Yayımlanan verilere göre, 15 Mart itibarıyla Merkez Bankası brüt döviz rezervleri 2 milyar 894 milyon dolar azalış göstererek 74 milyar 891 milyon dolara geriledi. Brüt döviz rezervleri, 8 Mart'ta 77 milyar 785 milyon dolar düzeyindeydi.

Analistlere göre, bu gelişmeler çerçevesinde yön arayan doların geri çekilmesine rağmen ibresi yukarı olacak.

Kaynak:HABER MERKEZİ