Dikkat! Erken rezervasyonla dolandırılmayın

Dikkat! Erken rezervasyonla dolandırılmayın
2024 yılında erken rezervasyon yaptırmak isteyenler, dijital dolandırıcılara karşı uyarıldı. Yetkililer, tüketicilerin güvenli tatil programı için TÜRSAB üyesi acenteler ve güvenilir online platformları tercih etmesini önerdi

Pandemi ile birlikte başlayan kötü gidişattan bir türlü kurtulamayan turizm sektörü, 2024 yılından umutlu. Kış aylarında yapılan erken rezervasyonlar, özellikle Avrupa pazarından gelen taleple artarken, sektör temsilcileri, internet üzerinden yapılan rezervasyonlarda yaşanabilecek dolandırıcılıklara karşı uyarıda bulundu.

2024 yılı için erken rezervasyon dönemi başladı. Turizmde 2024 yılında hem gelir hem de ziyaretçi sayısı açısından rekor hedefleniyor. Rezervasyonlarını şimdiden yaptırmak isteyenler, internet üzerinden buldukları firmalarla anlaşma yaparken, yetkililer, dijital dolandırıcılığa dikkat çekti.

Türkiye’de 2023 yılında 6 bin 47 internet sitesi hakkında dijital dolandırıcılık şikayeti alındığını, bunun bir kısmının da turizm sektörüyle ilgili olduğunu dile getiren yetkililer, TÜRSAB üyesi acentelerin dışındaki internet sitelerinden rezervasyon yapılmamasını tavsiye etti.

TÜRSAB Kemer BTK Başkanı Mehmet Akbaba, tüketicileri dijital dolandırıcılara karşı uyararak, “2024 yılında da geçmişte olduğu gibi dijital dolandırıcılıkla ilgili mücadelemiz devam edecek. Tüketicilerimiz, TÜRSAB üyesi acentelerden veya güvenilir online platformlardan rezervasyon yaptırmalıdır. Aksi takdirde mağdur olabilirler” dedi.

Kaynak:HABER MERKEZİ