Dikkat! Akıllı telefon kullanırken şifreleriniz ifşa olmasın

Dikkat! Akıllı telefon kullanırken şifreleriniz ifşa olmasın
Akıllı telefon kullanırken yapılan bazı hatalar, siber korsanların telefonunuza rahat bir şekilde sızmasına davetiye çıkarıyor. Telefonunuzu bilgi hırsızlığına karşı korumak için yapmanız gerekenler açıklandı. İşte detaylar…

Akıllı telefon kullanımında yapılan 5 hata, telefonlarınızı tehlikeye açık hale getirebilir. Uzmanlar, telefonunuzu siber saldırılara karşı korumak ve siber korsanların bilgilerinizi ele geçirmesini önlemek için yapılması gerekenleri açıkladı.

Akıllı telefonlar tüm özel hesaplarımızı ve verilerimizi tek bir yerde toplayarak telefonlarımızı korsanlar için hedef haline getirdi. Bankacılıktan e-posta ve sosyal medya şifrelerine kadar her şey telefonlarımızda saklı.

Yani bir siber korsan telefonunuzu ele geçirdiğinde tüm uygulamalarınız siber hırsızlık için açık hale gelir ve telefon korsanları, haberiniz bile olmadan kimliğinizi ve gizliliğinizi ifşa edebilir, şifrelerinizi ele geçirebilir.

İşte siber korsanları telefonunuzdan uzak tutmanız için yapmanız gerekenler:

Güçlü Şifreler Oluşturun, Aynı Şifreleri Sürekli Kullanmayın
Her hesabınız için güçlü, karmaşık şifreler oluşturun ve düzenli aralıklarla değiştirin. Sürekli aynı şifreleri kullanmayın.

Güvenilir Cihaz ve Ağlar Kullanın

Yalnızca güvenilir cihazlar ve güvenli Wi-Fi ağları kullanın. Bir kereliğine bağlandığınız bir ağ sonrası şifrenizi değiştirmeniz mantıklı bir yaklaşım olacaktır.

Özellikle pandemi sonrası artan uzaktan çalışma şekli insanları kafelerin ve kütüphanelerin ağını kullanmaya itti. Bu tarz durumlarda VPN hizmeti kullanmanız en iyisidir.

Güncel Olmayan Yazılımlar Kullanmaktan Kaçının
Cihazınızın ve uygulamalarınızın güncel olduğundan emin olun. Güvenlik açıkları güncellemelerle giderilir.

Yazılımlar güvenlik açıkları barındırdıkları için yayından kaldırılmış ve üzerine yeni güncelleme yayınlanmış olabilir.

Bilinçli Olun: Her Bağlantıya Tıklamayın
E-posta veya mesajlarda gelen şüpheli bağlantılardan, sahte sitelerden ve bilinmeyen kaynaklardan gelen taleplerden kaçının.

Gizliliğinizi Ayarlayın
Sosyal medya hesaplarınızda ve diğer çevrimiçi platformlarda gizlilik ayarlarınızı düzenleyin.

Kaynak:HABER MERKEZİ