Cuma namazı sonu camilerde yağmur duası yapıldı

Cuma namazı sonu camilerde yağmur duası yapıldı
Bahar döneminde yağışların bol olması gereken bu günlerde Konya Ovasında kuraklık kendini hissettirirken çiftçinin de endişesi ise iyice arttı.

Birçok bölgede su seviyesindeki düşüşün ardından kuraklık alarmı veriliyor. Durum böyle olunca içme suyu oranlarındaki ve tarımsal sulamalardaki düşüş sonrası vatandaşlar endişe içerisinde bekliyor. Beklenen yağışların biran önce düşmesi için Sarayönü’nde Cuma Namazı sonrası camilerde yağmur duası yapıldı

Kurak geçen Sonbaharda ve kışın aylarının ardından yağışların bol olması gereken bu günlerde geciken yağışlar çiftçinin endişeye sevk etti. Yaşanan kuraklık sebebi ile Cuma namazı sonrasında Sarayönü’nde bütün camilerde gerçekleştirilen yağmur duasında, cemaat ellerini semaya açtı, beklenen yağışların bir an önce düşmesi için dua etti.

Sarayönü İlçe Müftüsü İbrahim Yazar, “Son zamanların en kurak yılını yaşadığımız bu günlerde ülkemizde suya ve yağmura ihtiyaç duyulmaktadır. Rahmet ve bereketin, bol olması gereken bir dönemde ne yazık ki yağışlar istenilen şekilde olmadı.

Hayırlı rahmetin biran evvel düşmesi için Cuma namazı sonrasında ilçemiz merkez mahallelerinde bulunan bütün camilerde Yağmur Duası yaptırdık. Yüce Rabbimiz her şeye muktedir. Ondan hayırlı rahmet ve bereket diliyoruz. Sel ve felakete dönüşmeden yüzümüzü güldürecek ve toprağa can verecek rahmetini bizden esirgememesi için dua ediyoruz. İnşallah dualarımız kabul olur ve biran evvel rahmet ve berekete kavuşuruz.” dedi.