Çinliler yine yaptı yapacağını! Telefonların şarjı 50 yıl kullanılabilecek

Çinliler yine yaptı yapacağını! Telefonların şarjı 50 yıl kullanılabilecek
Çinli bilim ve teknoloji şirketi Betavolt’un ürettiği bataryanın telefonlarda şarj sorununu ortadan kaldıracağı iddia edildi. Bu nükleer pil ile telefonların 50 yıl şarj edilmeden kullanılabileceği belirtiliyor

Çin’in başkenti Pekin merkezli firma Betavolt, teknolojide çok konuşulacak bir keşfe imza attı. İddiaya göre, şirket telefonlarda 50 yıl kullanılabilecek bir nükleer pil üretti.

Sosyal medyada yayılan bir videoda Betavolt’un ürettiği batarya gündem oldu. Bu batarya sayesinde telefonlarda şarj özelliğinin kalkabileceği, telefonların 50 yıl şarj edilmeden kullanılabileceği iddia edildi.

Bu girişim, atom enerjisini küçültme çalışmalarıyla bilinen Pekin merkezli Betavolt. Şirket, devrim yaratma potansiyeline sahip bir batarya geliştirdiğini söylüyor.

Pilin 3V voltajda 100 mikrowatt güç sağladığı öne sürüldü. Şirketin açıklamasına göre, 2025’e kadar 1 watt kapasiteli bir batarya üretilecek.

Pil sadece telefonlarda değil drone cihazlarda da kullanılabilecek. Batarya ile ilgili çalışmaların sürdüğü de belirtildi.

Öte yandan şirket pillerin güvenli olduğunu da açıkladı. Ayrıca pilin kalın ve çok katmanlı olması da patlamayı ve alevleri de önlediği ileri sürüldü.

Kaynak:HABER MERKEZİ