Camilerden dualar yükseliyor

Camilerden dualar yükseliyor
Türkiye’yi etkisi altına alan yeni tip koronavirüs salgının sona ermesi için yatsı ezanının ardından Sarayönü genelinde bulunan tüm camilerde dua okunmaya devam ediyor. Uygulama vatandaşlar tarafından destek alıyor. Vatandaşlar...

Türkiye’yi etkisi altına alan yeni tip koronavirüs salgının sona ermesi için yatsı ezanının ardından Sarayönü genelinde bulunan tüm camilerde dua okunmaya devam ediyor. Uygulama vatandaşlar tarafından destek alıyor. Vatandaşlar duaların daha anlaşılır olabilmesi için merkezi sistem kullanılmasını talep eiyor.

Koronavirüs salgının sona ermesi için yatsı ezanının ardından Sarayönü genelinde bulunan tüm camilerde dua ediliyor.

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada yeni tip koronavirüs salgınının son bulması için yatsı ezanı sonrasında camilerde dua seslerinin yükseleceğini duyurmuştu.

Geçtiğimiz hafta başlayan uygulama kapsamında, yatsı ezanı okunduktan sonra salgının son bulması ve hastaların şifaya kavuşması için camilerden dua sesleri yükselmişti. Sarayönü genelinde yatsı ezanın ardından tüm camilerden yeni tip koronavirüs salgının sona ermesi için dualara devam ediliyor. Uygulamanın ikinci bir emre kadar devam edeceği öğrenilirken, bazı vatandaşların evinin balkonuna çıkarak camilerden yükselen dua seslerine ellerini semaya açıp dua ederek eşlik ettiği görüldü.

Merkezi sistemden verilsin

İki gündür yatsı namazının ardından Dünyayı ve Türkiye’yi etkisi altına alan yeni tip korona virüs salgının sona ermesi için camilerde okunan dualar sebebi ile vatandaşlar sosyal medya hesaplarından Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş ve Diyanet İşleri Başkanlığı yetkililerine teşekkürlerini iletti.

Duanın daha anlaşılabilir olması konusunda istekte bulunan vatandaşlar, her camide aynı anda dua edildiği için seslerin birbirine karıştığını, bu yüzden duanın merkezi sistemden yapılması talebinde bulundu. Vatandaşlar, geçmişte ezan okumak için kullanılan merkezi sistemin yeniden devreye sokulmasını istedi.