Çabuk yağlanan saçlara 5 çözüm önerisi! İşte doğru bilinen yanlışlar

Çabuk yağlanan saçlara 5 çözüm önerisi! İşte doğru bilinen yanlışlar
Yağlı saçlar her ne kadar sağlık olarak tanımlansa da saçları aşırı yağlı olanlar bu durumdan hiç de memnun değil. Ancak bunun bir çözümü var. İşte yağlı saçlarla baş etmenin yöntemleri…

Uzmanlar, sağlıklı saçların belli oranda yağlandığını, bunun temel nedeninin ise kafa derisinin aşırı sebum üretimi olduğunu açıkladı.

GO Türkiye Dergisi’nde yer alan bilgilere göre, sağlıklı saç, belirli oranda yağ içerir. Bu yağ, saçın doğal ışıltısını yansıtır, parlak ve hacimli görünmesini sağlar. Kafa derisindeki aşırı sebum üretimi saçın ekstra yağlanmasına neden olur. Kısa süre içinde saç tellerine doğru ilerleyen sebum, saçın yağlanarak kirli görünmesine neden olur.

Uzmanlar, yağlı saçlarından muzdarip olanlara 5 farklı yöntem önerdi. İşte o çözüm yolları:

ELİNİZLE DOKUNMAYIN
Dış dünyanın neredeyse tüm toz, kir ve yağını taşıyan ellerinizle saçınıza dokunmak en temel saç yağlanması nedenlerinden biridir.

2-002.png

SIK YIKAMAK DAHA ÇOK SEBUM ÜRETMEYE NEDEN OLUYOR
Tahmin edeceğinizin aksine, ekstra yağlanan saç problemi karşısında saçınızı çok daha sık yıkamanızı önerilmiyor. Gereğinden fazla ve sık şekilde şampuan kullanmak saçın kaybettiği doğal yağı (dolayısıyla nemi) geri kazanmak amacıyla daha çok sebum üretmesine neden olabilir.

SAÇ KREMİ TERCİH ETMEYİN
Aşırı şampuan kullanımının yanı sıra saçınızın ihtiyaçlarını karşılamayan bir saç kremi de olumsuz sonuçlar doğurabilir. Saçınız halihazırda aşırı kuru değilse hindistancevizi veya jojoba yağı gibi içeriğe sahip, derinlemesine besleyici saç kremlerine muhtemelen ihtiyacınız yoktur.

KURU ŞAMPUAN YAĞI ALIYOR
Kuru şampuan çeşitleri, saç köklerindeki ve kafa derisi çevresindeki fazla yağı emiyor. Bu da saçın daha temiz görünmesini sağlayarak saça ekstra hacim kazandırıyor.

SU BAZLI ÜRÜNLER TERCİH EDİN
Su bazlı şekillendiricilerin en temel avantajı, şampuan gerektirmeden yalnızca su ile durulandıklarında bile saçtan kolayca arınmaları olarak özetlenebilir. Bu ürünler, yağ bazlı diğer pek çok ürünün aksine, kısa sürede saçın yağlı görünmesine neden olmaz ve saçların ekstra parlamasının önüne geçer.