Buzağı destekleme icmalleri askıya çıktı

Buzağı destekleme icmalleri askıya çıktı
Sarayönü İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü, 2023 yılı 1’inci dönem buzağı desteklemelerine dair başvuru icmallerinin askıya alındığını duyurdu. İcmallere itirazlar 2 Şubat 2024 Cuma günü mesai bitimine kadar yapılabilecek

İl Müdürlüğü Hayvan Sağlığı ve Yetiştiriciliği Şube Müdürlüğü ile İlçe Tarım ve Orman Müdürlükleri tarafından ilan panolarında ve resmi web sitesinde 7 iş günü süreyle askıya çıkarılan İcmal-1 listesi, 2 Şubat 2024 Cuma günü mesai bitimine kadar kontrol edilebilecek.

Sarayönü İlçe Tarım ve Orman Müdürü Ferhat Koçak, yaptığı açıklamada, çiftçilere destekleme durumlarını düzenli olarak kontrol etmeleri çağrısında bulundu. Koçak, "1 Ocak-31 Ağustos 2023 tarihleri arasında doğan buzağılara yönelik destekleme başvurularının durumu askıya alınmıştır. İcmal-1 listesi, 2 Şubat 2024 Cuma günü mesai bitimine kadar ilan panolarımızda ve web sitemizde askıda kalacaktır. Çiftçilerimiz, bu süre zarfında destekleme durumlarını kontrol ederek, herhangi bir hata tespit etmeleri durumunda en kısa sürede İl ve İlçe Tarım ve Orman Müdürlüklerimize başvurmalıdırlar" dedi.

İlçe Müdürü Koçak, buzağı destekleme başvurularına itirazların 2 Şubat 2024 Cuma günü mesai bitimine kadar kabul edileceğini ve gerekli düzeltmelerin yapılacağını belirtti. Çiftçilere, bu süreci yakından takip etmeleri ve destekleme hakkını kaybetmemeleri adına başvurularını kontrol etmeleri konusunda da önemli uyarılarda bulundu.