“Bunlar daha iyi günlerimiz” diyerek zammın tarihini açıkladı!

“Bunlar daha iyi günlerimiz” diyerek zammın tarihini açıkladı!
TÜSEDAD Başkanı Sencer Solakoğlu, Et ve Süt Kurumu’nun kırmızı ete yüzde 25 zammını “Bunlar daha iyi günlerimiz” diyerek değerlendirdi ve esas zammın geleceği tarihi açıkladı. Peki kırmızı ete ne zaman zam gelecek? İşte ayrıntılar…

Tarım ve Orman Bakanlığı'na bağlı olan Et ve Süt Kurumu’nun et fiyatlarına yaptığı yüzde 25’lik zammın ardından bir zam haberi de TÜSEDAD’dan geldi. Tüm Süt, Et ve Damızlık Sığır Yetiştiricileri Derneği Başkanı Sencer Solakoğlu, “Bunlar daha iyi günlerimiz” diyerek, zammın tarihini ve oranını verdi.

Solakoğlu, gazeteci Cüneyt Özdemir’in Youtube kanalında katıldığı programda sektöre ilişkin çarpıcı açıklamalarda bulundu. Türkiye’de hayvan varlığının azaldığını, besicilerin zor durumda olduğunu vurgulayan Solakoğlu, yılsonuna kadar et fiyatlarına yüzde 40-50 oranında zam geleceğini söyledi.

“FİYAT TIRMANIŞI DAHA YENİ BAŞLIYOR”
Solakoğlu’nun açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:
“Türkiye’de fiyat tırmanışı daha yeni yeni başlıyor. Bugünlerimiz daha iyi günlerimiz. Ben size buradan ifade edebilirim. Yılsonuna kadar et fiyatlarında yüzde 40-50 artışı göreceksiniz. Çünkü Türkiye’de hayvan kalmadı, anaç hayvanlar kesildi. 5 yıl üst üste zararına üretim yaptırıldı. Ve inanır mısınız biz sayım yaptırdık, tek tek her köydeki ahırda sayım yapıldı. Devletin tek güvendiği sisteme göre yüzde 40 hayvan sayısı altındaydı.

Onların söylediği rakama gelmek için neredeyse yüzde yüz büyümemiz gerekiyor. Ki o bile yetmiyordu. Sadece bu hafta yüzde 10-15 zam bir daha geldi. Yarın kasaba gidin. 3 gün önceki kıyma fiyatıyla 3 gün sonraki kıyma arasında en az yüzde 10-15 fark var. Bunu tutmaları mümkün değil. Diğer ülkelerde enayi değil. Türkiye et ithalatında dünya fiyatlarını dahi arttırıyor. Çünkü çok mala ihtiyacımız var.”

Kaynak:HABER MERKEZİ