Bu hatalardan vazgeçin, doğalgaz faturanızı düşürün

Bu hatalardan vazgeçin, doğalgaz faturanızı düşürün
Yüksek faturalar ödemenize rağmen, eviniz yeteri kadar ısınmıyorsa, hem daha iyi ısınmanın hem de faturayı düşürmenin yolları olduğunu biliyor muydunuz? Yaptığınız basit hatalardan vazgeçerek bunu sağlayabilirsiniz. İşte faturanızı düşürürken daha iyi ısınmanın yolları…

Havaların soğumasıyla doğalgaz faturaları da yüksek gelmeye başladı. Milyonlarca vatandaş yüksek faturalardan dert yanarken, aşırı gelen faturalarla başı dertte olanlara ilaç gibi öneriler geldi.

Birçok kişi kış aylarında evini sıcak tutmanın formülünü arıyor. Evin ısınmasını engelleyen en temel nedenlerden biri camlardır. Evinizde eğer ısı geçirmeyen camlar yoksa eviniz neredeyse dışarıdaki kadar soğuk olabilir. Evi ısıtmak için de doğalgazın derecesini artırmak ise faturanın kabarık gelmesine neden oluyor. Ancak daha az doğalgaz yakarak evi daha fazla ısıtmak mümkün.

EVİNİZİ SICAK TUTMANIN İLK YOLU YALITIMDAN GEÇİYOR
Evinizi sıcak tutmak için mutlaka ısı yalıtımı yapılması gerekiyor. Hem iç kısımda hem de dış kısımdan eve ısı yalıtımı yapılırsa içeriye soğuk hava kolay kolay giremez. Isı yalıtımı nasıl kışın evin soğumasına engel oluyorsa aynı zamanda yaz aylarında da sıcaktan da sizleri koruyarak evin soğuk olmasını sağlar.

Silikon ya da bant ile camlardan gelen soğuk havaya engel olunabilir. Bu durum camdan gelen soğuğu kısa bir süreliğine engeller.

Kombilerin düzenli bir şekilde yılda 1 kere olmak üzere bakımının yapılması gerekiyor. Bakımı yapılmayan kombi evi maalesef az ısıtır.
Genellikle sıklıkla kullanılan odanın kapısını kapalı tutmak odaya soğuk havanın girmesini engellemekte önemli bir adımdır. Çünkü her yer açık olduğunda odanın sıcağı başka odalara yayılmaktadır.

Kış aylarında kalın yapısı olan halılar kullanılması tavsiye edilir.
Peteklerin önünü herhangi bir eşya ile kapatmamak gerekiyor. Çünkü peteklerin ısısı evin içine dağılmayacaktır.

DIŞARIDAN GELEN SOĞUĞU ENGELLEYİN
Camdan içeriye soğuk havanın gelmemesi için mutlaka pencerelerin menteşe ayarına bakılması gerekiyor. Eğer pencerelerin menteşe ayarı yapılmış ancak hala soğuk hava girişi oluyorsa işi bir uzmana göstermeniz gerekecektir.

Pencerenizin kenarları plastikten oluşuyorsa malzemeler yazın genişler kışın ise gerilir. Bu nedenle ayarları bozulur ve PVC pencereden soğuk girebilir.

Kaynak:HABER MERKEZİ