Bit pazarı nurlardı!

Bit pazarı nurlardı!
'Eskiye rağbet olsaydı, bit pazarı nurlanırdı' atasözü günümüzde geçerliliğini kurumaya devam ediyor. Öyle ki, hafta sonları kurulan bit pazarına ilgi yoğun oldu

Hafta sonları Karatay ilçesinde kurulan ikinci el eşyaların satıldığı halk arasında bit pazarı olarak da bilinen dellal pazarı hafta sonu hareketli bir gün geçirdi.

İkinci el kıyafetten, ikinci el elektronik eşyalara kadar birçok ürünün bulunduğu pazarda, en çok ilgiyi iş kıyafetleri çekti. İş elbisesi olarak kullanılan kıyafetlerin fiyatları ile 20 TL ile 50 TL arasında değişti.

Sanayide çalışanların uğrak noktası olan bit pazarında ikinci el bisikletlerde büyük ilgi gördü. Sıfır bisikletlere göre fiyatları çok uygun olan ikinci el bisikletler, 150 TL ile 250 TL arasında satıldı. İkinci el ürün satıcıları, fiyatların uygun olmasına rağmen 3-5 yıl öncesi kadar iş yapamadıklarını ifade ettiler.

Sanayi çalışanları ile, aradıkları tüm ürünleri ikinci el pazarında bulunduklarına dikkat çekerek, "Kot pantolonlar 100 TL, ayakkabılar 50 TL'den satılıyor. İki üç ayda bir iş kıyafeti değiştiriyoruz. İş yerinde sıfır kıyafet kullanamayacağımız için burayı tercih ediyoruz" diye konuştu.

bit-pazari-nurlardi-1.jpeg