Bireysel sulamada hibe limiti 3 milyona çıkarıldı

Bireysel sulamada hibe limiti 3 milyona çıkarıldı
Bireysel sulama sistemlerinin desteklenmesi kapsamında, hibeye esas proje üst limiti 1 milyon liradan 3 milyon liraya çıkarıldı.Düzenlemeyle tarımda kullanılan suyun etkin kullanımını sağlayan, modern basınçlı sulama sistemlerine yönelik başvurunun artması amaçlanıyor.

Tarım ve Orman Bakanlığının, "Kırsal Kalkınma Destekleri Kapsamında Bireysel Sulama Sistemlerinin Desteklenmesi Hakkında Tebliğ'de Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ"i Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Tebliğ, bireysel sulama sistemlerinin desteklenmesine ilişkin usul ve esasları belirliyor. Tebliğde yapılan değişiklikle, bireysel sulama sistemlerinde hibeye esas proje üst limiti 1 milyon liradan 3 milyon liraya çıkarıldı.

Bu yıla ilişkin hibe programı için 9 Ocak 2024 tarihinde başlayan uygulama rehberi doğrultusunda 22 Şubat 2024 tarihine kadar başvurular alınacak.

Başvurular İl Tarım ve Orman Müdürlüğüne yapılabiliyor. Ayrıca Konya’da başvuruların yoğun olabileceği Akşehir Altınekin Çeltik Çumra Emirgazi Ereğli Ilgın Kadınhanı Karatay Karapınar Sarayönü Selçuklu Seydişehir ve Yunak ilçelerinde çiftçiler kendi bulundukları İlçe Müdürlüklerine de başvuruda bulunulabilecekler.