Bayram tatilinin bilançosu ağır: 6 bin kazada, 75 can kaybı

Bayram tatilinin bilançosu ağır: 6 bin kazada, 75 can kaybı
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 9 günlük Ramazan Bayramı’nda yaşanan trafik kazalarında 75 kişinin hayatını kaybettiğini, 10 bin 810 kişinin de yaralandığını açıkladı

Ramazan Bayramı sona erdi. 9 günlük bayram tatilinde memleketlerine ya da tatil beldelerine gidenler, evlerine geri döndü. Bayram boyunca yaşanan trafik kazalarının bilançosu ise ağır oldu.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Ramazan Bayramı tatili boyunca yaşanan trafik denetimleri ve kazalara ilişkin açıklama yaptı. Bakan Yerlikaya, tatil süresinde 26 bin 804 güvenlik personelinin görev yaptığını, bu sürede 3 milyon 642 bin 538 denetim gerçekleştirildiğini, 485 bin 710 işlem yapıldığını kaydetti.
Yerlikaya, “İşlem sayısının 207 bin 407’si hız nedeniyle yapılan işlemler. Bizim trafikteki en büyük sorunumuz aşırız hız” diye konuştu.

75 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ, 10 BİN 810 KİŞİ YARALANDI
Bakan Yerlikaya, bayram tatilinde 6 bin 530 trafik kazası meydana geldiğini belirterek, bu kazalarda 75 can kaybı olduğu bilgisini paylaştı. Yerlikaya bu kazalarda 10 bin 810 kişinin de yaralandığını bildirdi.

Vatandaşlara, trafik kurallarına uyulması, aşırı hız yapılmaması ve emniyet kemeri takılması çağrısında bulunan Bakan Yerlikaya, “Yollar bizi sevdiklerimize kavuşturmak için vardır ama ayırmak için değil” dedi.

SELEKTÖRLE RADAR UYARISINA KESİLEN CEZALAR İPTAL
Bakan Yerlikaya açıklamasında, selektörle radar uyarısına kesilen cezalarla ilgili de bilgi verdi. Düzce’de karşı yönden gelenlere, selektörle radar olduğunu haber veren 14 sürücü hakkında işlem yapıldığını ifade eden Bakan Yerlikaya, bu cezaların iptal edildiğini açıkladı.

Yerlikaya, “Vatandaşlarımıza küçük bir uyarı. Aşırı hızdan sizi korumak için yaptığımız radar kontrollerini daha da artıracağız. Aşırı hız yapanlara selektör yapmayı devam edin, orada da bize yardımcı olun” diye konuştu.

Kaynak:HABER MERKEZİ