Başkan Altay: “Çiftçimize desteğimiz artarak devam edecek”

Başkan Altay: “Çiftçimize desteğimiz artarak devam edecek”
Büyükşehir Belediyesi tarafından Sarayönü’ne kazandırılan İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü hizmet binasının resmi açılışı Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay'ın da katılımıyla gerçekleştirildi.

Yeni hizmet binasının çiftçilere ve Sarayönü’ne hayırlı olmasını dileyen, Başkan Altay, “Tarımsal ve hayvansal üretimle uğraşan hemşehrilerimize destek vermeye devam edeceğiz” dedi.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, ilçe ziyaretleri kapsamında Sarayönü’ne gelerek Büyükşehir Belediyesi tarafından ilçeye kazandırılan İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü Binası’nın açılışını gerçekleştirdi.

Açılış programına, Başkan Altay’ın yanı sıra Sarayönü Kaymakamı Lütfullah Göktaş, Konya İl Tarım Müdürü Duran Seçen, Sarayönü Belediye Başkanı Nafiz Solak, Ak Parti Sarayönü İlçe Teşkilat Başkanı Av. Gamze Karacan, MHP Sarayönü İlçe Teşkilat Başkanı Av. Mehmet Kozan ve Sarayönü İlçe Tarım ve Orman Müdürü Ferhat Koçak da katıldı.

Açılışta konuşan Sarayönü Belediye Başkanı Nafiz Solak, “Bu kadar yoğun tarım ve hayvancılığın yapıldığı bir yerde çiftçilerimize hizmet vermek üzere yapılan hizmet binası için Sayın Büyükşehir Belediye Başkanımıza teşekkür ediyorum. İlçemizde tarım ve hayvancılığın daha ileri bir seviyeye taşınacağına inanıyoruz.” diye konuştu.

“Yeni hizmet binamız çiftçilerimize hayırlı olsun”

Konya İl Tarım ve Orman Müdürü Duran Seçen, Sarayönü’nün 1 milyon dekara yaklaşan tarımsal alanı, yaklaşık 3.600 çiftçisiyle Konya içerisinde önemli bir potansiyele sahip olduğunu ifade ederek, “Bizlere böyle nezih bir çalışma ortamı sunduğunuz için şükranlarımızı arz ediyoruz. Yeni hizmet binamızın Sarayönü’müze, çiftçilerimize ve Konya’mıza hayırlı olmasını diliyorum” ifadelerini kullandı.

baskan-altay-ciftcimize-destegimiz-artarak-devam-edecek-1.jpg

“Büyükşehir’imizin katkılarını her alanda hissediyoruz”

Sarayönü Kaymakamı Lütfullah Göktaş, “Sarayönü’nde; tarımdan sanayiye, eğitimden sağlığa Sayın Büyükşehir Belediye Başkanımızın katkılarını her alanda hissediyoruz. Bunun bizatihi şahidiyiz. O anlamda ben kendilerine hassaten teşekkür ediyorum. Hizmet binamızın hayırlara vesile olmasını diliyorum” açıklamalarını yaptı.

Çiftçilerimize birçok destekte bulunuyoruz

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay da Yeni Büyükşehir Yasasıyla birlikte göreve geldikleri andan itibaren ilçelere birçok destekte ve hizmette bulunduklarını belirterek, “Bakanlıkla yapmış olduğumuz protokol kapsamında İlçelerimizde İlçe Tarım Müdürlükleri binaları inşa ediyoruz. Birçok ilçede tamamlandı, açıldı. Bugün de hizmete başlayan Sarayönü İlçe Tarım Müdürlüğümüzün açılışını gerçekleştiriyoruz. Bundan sonra da tarımsal ve hayvansal üretimle uğraşan hemşehrilerimizin gelirlerinin artırılması konusu çaba sarf etmeye devam edeceğiz.” değerlendirmesini yaptı.

Programın devamında İlçe Müftüsü İbrahim Yazar tarafından açılış duası yapıldı ve protokol üyeleri tarafından kurdele kesimi gerçekleştirildi.