Başhüyük ve Gözlü'de Yağmur Duasına çıkılacak

Başhüyük ve Gözlü'de Yağmur Duasına çıkılacak
Kurak geçen kış ve bahar dönemi nedeniyle Konya ovasında yapılan yağmur duaları devam ediyor. Sarayönü’nde geçtiğimiz haftalarda kırsal mahallelerde çıkılan yağmur dualarına 4 Mayıs Cumartesi Yenicekeya Mahallesinde devam edildi. 5 Mayıs Pazar günü (Yarın) ise Başhüyük ve Gözlü Mahallelerinde rahmet için eller semâya açılacak

Başhüyük Mahallesi Muhtarlığı ve Yağmur Duası organizasyon heyeti tarafından organize edilen Başhüyük’teki yağmur duası saat: 11:00’de başlayacak. Öğle namazına müteakip yapılacak Yağmur Duası duası sonrası katılımcılara yemek ikram edilecek.

Başhüyük Mahallesi muhtarı Fahrettin Ülker, etkinlik hakkında yaptığı açıklamada, "Kıymetli Sarayönülü hemşerilerimiz, yağmurların topraklarımızı canlandırması ve kurak günlerimizi sonlandırması için bir araya geliyoruz. Yüce Allah'tan bereketli rahmetin yağması için niyaz edeceğiz. Tüm hemşerilerimizi bu anlamlı etkinliğe bekliyoruz." dedi.

Gözlü’de eller rahmet için semaya kalkacak

Sarayönü Gözlü Mahallesinde de muhtarlığın organizasyonu ile yarın yağmur duası yapılacak.

Gözlü Mahallesi Muhtarı Hüseyin Büyükşahin organizasyonla ilgili yaptığı açıklamada “Son günlerde yağan yağmurlar başta çiftçilerimiz olmak üzere hepimizin yüzünü güldürdü.

Bereketli yağışların devam etmesi için 5 Mayıs Pazar günü saat 11:00’ başlayacak olan yağmur duası ve hacet namazına tüm Gözlü Mahalle halkı ile Sarayönülü hemşehrilerimiz davetlidir.”dedi

Gözlü Mahallesi’nde öğle namazına müteakip yapılacak duanın ardından yemek ikramında bulunulacak

Etiketler :