Bankalardan bu kez de kredi sınırlaması!

Bankalardan bu kez de kredi sınırlaması!
Merkez Bankası'nın kredi büyümesine yönelik kararlarının ardından nakit avansa sınırlama getiren bankalar, bugün de ticari kredi limitlerini 100 bin liraya kadar düşürdü. Ticari kredi faizleri yüzde 60 seviyelerine kadar yükseldi… İşte ayrıntılar…

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın (TCMB), kredi büyümesini yavaşlatacak sıkılaşma adımlarından sonra bir sınırlama haberi daha geldi. Tüketiciyi üzecek haber kredi kullanımını sınırlıyor.

Bankalar, son 1 yılda yüzde 150’nin üzerinde büyüyen bireysel kredi kartlarında, resmi düzenleme yapılmadan ilk adımı atarak, kredi kartında nakit avansa sınırlama getirdi, vadeyi ise 3 aya çekti. Bazı bankalar da nakit avansı tamamen durdurdu.

Nakit avansla ilgili kısıtlamaların ardından bir sınırlama haberi de krediler için geldi. Haberi Ziraat Bankası eski Genel Müdür Yardımcısı Şenol Babuşçu duyurdu. Babuşçu, bazı bankaların bankalar 100.000 TL'nin üstünde kredi kullandırmazken, bazı bankaların da 100.000 liranın üstünde kredi kullandırmayı tamamen durdurduğunu açıkladı.

Kaynak:HABER MERKEZİ